Η Έλλης Αλεξίου, το Lidl και το δημοτικό πάρκινγκ Ραφήνας

Η απορία η δικιά μας αλλά και πολλών συνδημοτών το τελευταίο διάστημα για το κλείσιμο της οδού Έλλης Αλεξίου, της οδού όπου βρίσκεται η είσοδος του νέου Πνευματικού Κέντρου αλλά και του super market Lidl Ραφήνας, χωρίς να γίνονται εργασίες, βρίσκει απάντηση τελικά…

Ή τουλάχιστον μια εξήγηση.

Να ξεκινήσουμε με την απάντηση των ανθρώπων του δήμου πως λένε κατ αρχάς ότι το έργο «κόλλησε» λόγω ενός προβλήματος που υπήρχε, αλλά τελικά δόθηκε λύση και θα συνεχιστούν οι εργασίες. Από την άλλη, μια ιστορία περί κόντρας Αντιδημάρχου και του Lidl δίνει και παίρνει όλο και πιο έντονα τα τελευταία 24ωρα.

Οι… ψίθυροι που ακούγονται έντονα και επαναλαμβάνονται από στόμα σε στόμα στη Ραφήνα του στυλ… ο κόσμος τοχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, λένε πως ο Αντιδήμαρχος πήγε μια ωραία πρωία, στα γραφεία του super market και υψώνοντας τον τόνο της φωνής του, απαίτησε εδώ και τώρα να κλείνει η μπάρα του πάρκινγκ, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, διαφορετικά θα έχουν συνέπειες.

Η απάντηση από μέρους του Lidl ήταν ότι «όσες φορές επιχειρήσαμε να κατεβάσουμε τις μπάρες τις βρήκαμε κατεστραμμένες και κάθε φορά πληρώναμε 4.000 ευρώ για να αποκαταστήσουμε την βλάβη. Ήτοι 4 φορές μας έσπασαν τις μπάρες επί 4.000 ευρώ τη φορά ίσον 16.000 το σύνολο»… είπαν στον Αντιδήμαρχο. «Αν μας σπάσουν πάλι τις μπάρες θα μας πληρώσετε τη ζημιά;» ρώτησαν. Κι απάντηση δεν πήραν. Ή μάλλον πήραν την… οργή του συνομιλητή τους.

Θα μου πείτε τώρα τι τον ένοιαζε τον άνθρωπο αν θα είναι ανοικτές ή κλειστές οι μπάρες. Η εξήγηση που δίνουν οι κατέχοντες το θέμα που έχει προκύψει, σε off the record συζητήσεις, είναι ότι αν κλείσει το πάρκινγκ του super market που δεν είναι επί πληρωμή, οι ταξιδιώτες δεν έχουν που να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και θα πηγαίνουν κατ ευθείαν στο πάρκινγκ του Δήμου, που είναι επί πληρωμή και που συμπτωματικά πάει από την Ευβοϊκού αν είναι κλειστό ο δρόμος της Έλλης Αλεξίου.

Ο οποίος παρεμπιπτόντως οδηγεί καρφί στο πάρκινγκ του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνος. Αλλά αυτό ως Δήμος δεν μας βολεύει. Εμείς (οι του Δήμου δηλαδή) θέλουμε τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν στο άλλο πάρκινγκ, το «δικό» μας.

Κάποιοι λένε επίσης ότι το κλείσιμο της Έλλης Αλεξίου προήλθε κατόπιν σχεδίου και μετά τον τσακωμό που έγινε στα γραφεία του LIdl.

Να υποθέσω για λόγους «τιμωρίας»; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

Αυτό μόνο όσοι είναι στο μυαλό του Αντιδημάρχου μπορούν να το πουν μετά βεβαιότητας. Από την μεριά του super market λένε ότι επεξεργάζονται την υπόθεση και μιλούν για αγωγές και μηνύσεις. Ο χρόνος θα δείξει ποια είναι η αλήθεια, και ποιος λέει ψέματα.

Ωστόσο μέχρι να βγει άκρη από όλη αυτή την ιστορία η ταλαιπωρία όσων θέλουν να πάνε στο Lidl ή όσων θέλουν να ψωνίσουν στα μαγαζιά που βρίσκεται στην Έλλης Αλεξίου συνεχίζεται καθημερινά. Μακάρι να βρεθεί μια λύση να ανοίξει ο δρόμος και να μπει φρένο στην ταλαιπωρία των κατοίκων, που λογικό είναι να διαμαρτύρονται και να γκρινιάζουν, και που δεν φταίνε σε τίποτα στην τελική.

Στα σχέδια πάντως του Δήμου για την διαπλάτυνση της οδού Έλλης Αλεξίου είναι το κλείσιμο (πεζοδρόμηση) ενός κομματιού για να υπάρχει πρόσβαση στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου.

Από κει και πέρα να υπάρχει ανοιχτός δρόμος για όσους θέλουν να ψωνίσουν στα μαγαζιά που βρίσκονται στον δρόμο. Και επιπλέον υπάρχει στα σκαριά η σκέψη στον ίδιο δρόμο να γίνει ένας σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτό πραγματικά θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Βαγγέλης Ιωάννου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.