Η Αθηναϊκή Σκηνή κλείνει δέκα χρόνια δημιουργικής πορείας

Η Λυδία Κονιόρδου και μια πλειάδα σημαντικών καλλιτεχνών ενώνουν τις δυνάμεις τους και αυτόν το χειμώνα στην Ανώτερη Δραματική Σχολή της Αθηναϊκής Σκηνής που γιορτάζει φέτος τα δέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας της.

Λυδία Κονιόρδου, Θόδωρος Κάλβος, Μιχάλης Καλαμπόκης, Κοραής Δαμάτης, Νίκος Μπουσδούκος, Ισίδωρος Σιδέρης, Σπύρος Μπιμπίλας, Αλεξάνδρα Βουτζουράκη και άλλοι καταξιωμένοι ενεργοί καλλιτέχνες από το χώρο της υποκριτικής συμβάλλουν στο πιο πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης ηθοποιών και καλλιτεχνών στην Ελλάδα.

Ένα πρόγραμμα με όραμα που έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα στη θεατρική εκπαίδευση την τελευταία δεκαετία και έχει εδραιώσει την Αθηναϊκή Σκηνή ως μία από τις καλύτερες σχολές της χώρας.

Ένα πρόγραμμα το οποίο έχουν παρακολουθήσει και εκτιμήσει εκατοντάδες μαθητές μέχρι τώρα και οι οποίοι αποτελούν ζωντανή απόδειξη της ποιότητας των σπουδών τους. Στους παραπάνω καθηγητές προστίθενται φέτος και καινούργιοι συνεργάτες από την Ελληνική τηλεόραση, τον Κινηματογράφο και τον αναπτυσσόμενο χώρο του musical στην Ελλάδα τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν άμεσα.

Οι εγγραφές συνεχίζονται.

Σύγχρονες και οικονομικά προσιτές σπουδές ποιότητας με κάποιους από τους πιο καταξιωμένους καθηγητές υποκριτικής στην Ανώτερη Δραματική Σχολή της Αθηναϊκής Σκηνής Κάλβου – Καλαμπόκη στην Ακρόπολη.

Γιατί να σπουδάσω στην Αθηναϊκή Σκηνή; Σε τί διαφέρει από τις άλλες Σχολές;

1. Περιοχή – βρίσκεται στην πιο ασφαλή και όμορφη περιοχή της Αθήνας, έξω από το Μετρό (στάση Ακρόπολη), και παρέχει όλες τις διευκολύνσεις.
2. Δίδακτρα – Χαμηλά δίδακτρα.
3. Ολιγομελή τμήματα.
4. Πρόγραμμα σπουδών – καλύπτει κάθε πιθανή επαγγελματική απασχόληση του αποφοίτου και διαφοροποιείται από τα μέχρι τώρα παγιωμένα δεδομένα.
5. Υψηλή ζήτηση – αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές προτίμησης των σπουδαστών.
6. Καθηγητές – Διδάσκουν οι πιο έμπειροι και καταξιωμένοι, ενεργοί καλλιτέχνες και σκηνοθέτες, γεγονός που κρατά τους σπουδαστές σε επαφή με τη σημερινή θεατρική πραγματικότητα.
7. Πρωτοπορία – σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών ευρωπαϊκών προτύπων με μαθήματα που δεν διδάσκονται συνήθως στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό θεωρούνται δεδομένα.
8. Υλικοτεχνική υποδομή – σύγχρονες εγκαταστάσεις φωτισμού, κλιματισμού, ηχομόνωσης και αιθουσών.
9. Χώρος – στεγάζεται σε ένα μοναδικής αισθητικής κτήριο που έχει ψηφισθεί ως ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά της Αθήνας, με πολλές ευρύχωρες αίθουσες, αίθουσες αναμονής, αυλή, αποδυτήρια με ντουλάπια, αίθουσα χορού κ.τ.λ.
10. Παράλληλες δράσεις – πρωτοπορεί με εξειδικευμένα σεμινάρια και μαθήματα. Εισήγαγε στη θεατρική εκπαίδευση μαθήματα όπως Πρακτική Μεταγλώττισης (η μόνη που διαθέτει στούντιο ηχογράφησης και παρέχει την τεχνική σε πρακτικό επίπεδο. Η Μεταγλώττιση αποτελεί πεδίο εργασίας των ηθοποιών και μέχρι τη θέσπιση του μαθήματος από την Αθηναϊκή Σκηνή δεν παρεχόταν αντίστοιχη εκπαίδευση) , ψυχολογία, ιστορία τέχνης, σκηνοθεσία κ.α.
11. Πρακτική εφαρμογή – παραστάσεις από κάθε τμήμα σε θέατρα και περιοδείες.
12. Επαγγελματική αποκατάσταση – πρακτική και επαγγελματική απορρόφηση.
13. Αίθουσα θεάτρου – είναι από τις ελάχιστες σχολές που διαθέτει επαγγελματικό θέατρο και επαγγελματικό θίασο που απορροφά τόσο σπουδαστές όσο και αποφοίτους.
14. Αναγνωρισμένπ πτυχίο – είναι αναγνωρισμένη από το κράτος (Ανώτερη Εκπαίδευση) και παρέχει κρατικό πτυχίο.
15. Υποτροφίες – παρέχει υποτροφίες και βραβεία.
16. Μοναδικές εθκαιρίες και δυνατότητες – δίνει βήμα στους σπουδαστές να παρουσιάσουν τις δυνατότητές τους τόσο μέσα από τις ελεύθερες ομάδες (μουσική, θεατρική, χορευτική), όσο και μέσα από το μήνα παραστάσεων κάθε Ιούνιο, όπου όλες οι εξετάσεις δίνονται με μορφή παράστασης ανοιχτά στο κοινό.
17. Ενεργοί απόφοιτοι – μεγάλος αριθμός αποφοίτων εργάζεται πλέον στον καλλιτεχνικό χώρο με σημαντικούς σκηνοθέτες να εμπιστεύονται το έργο μας.
18. Πολυδιάστατη εκπαίδευση – σπουδές πάνω σε όλα τα είδη Θεάτρου: Δράμα, Κωμωδία, Αρχαίο Δράμα, Musical, Σωματικό Θέατρο.
19. Συνεργασίες – συνεργάζεται με θιάσους και σκηνοθέτες με συμμετοχές των σπουδαστών σε παραστάσεις και φεστιβάλ.
20. Παράλληλες δράσεις – εισήγαγε πρώτη στην ιδιωτική εκπαίδευση εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Αρχαία Θέατρα (Επίδαυρος κ.α.).
21. Παροχές και διευκολύνσεις – παρέχει αναβολή στράτευσης και ατέλεια δωρεάν εισόδου στα Θέατρα.
22. Εξετάσεις υπουργείου – διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στις Διπλωματικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού από την ίδρυσή της.
23. Ειδικά προγράμματα εξυπηρέτησης – παρέχει προγράμματα σπουδών και σε άτομα με περιορισμένο χρόνο.
24. Ευέλικτο πρόγραμμα – μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει και μεμονωμένα μαθήματα.
25. Ποικιλία σπουδών – προγράμματα αποφοίτων, προετοιμασίας ακροάσεων, θεατρικά εργαστήρια, εργαστήρια επαγγελματιών άλλων κλάδων που χρειάζονται τεχνικές γνώσεις π.χ. ορθοφωνίας, παιδικά εργαστήρια.
26. Δωρεάν καλοκαιρινή προετοιμασία – δίνει τη δυνατότητα σε όσουν επιθυμούν να προετοιμαστούν δωρεάν για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Το ειδικό πρόγραμμα και η πολυετής πείρα μας οδηγεί την πλειοψηφία των σπουδαστών σε επιτυχή εισαγωγή, ενώ την τελευταία δεκαετία έχουν πετύχει την εισαγωγή τους στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου 20 σπουδαστές του εργαστηρίου.

Οι εγγραφές συνεχίζονται.

Ιστοσελίδα Αθηναϊκής Σκηνής: www.athstage.gr
Επισκεφτείτε τη σχολή για να ξεναγηθείτε στο μοναδικής αισθητικής κτήριο, να γνωρίσετε τις αίθουσες αλλά και τις εγκαταστάσεις του επαγγελματικού θεάτρου και για να μάθετε για το σύγχρονο και πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210-9222300.
Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη (αναγνωρισμένη από το κράτος).
Αθανασίου Διάκου &Τζιραίων 13 Αθήνα, Ακρόπολη, έξω από το Μετρό. Web:www.athstage.gr,
E-Mail:[email protected], facebook: Athinaiki Skini, youtube: Αθηναϊκή Σκηνή

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.