Η Ελληνίδα δημοσιογράφος Μ. Δεναξά έσπασε το πρωτόκολλο και έκανε ερώτηση στη Μέρκελ

Μια πολύ ωραία δημοσιογραφική ιστορία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου των Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, όταν η Ελληνίδα δημοσιογράφος Mαρία Δεναξά κατάφερε να κάνει την ερώτησή της, παρά το γεγονός πως κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από το πρωτόκολλο.

Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με τους κανόνες της συνέντευξης τύπου και παρά το γεγονός πως το θέμα ήταν η Ελλάδα, μόνο Γερμανοί και Γάλλοι δημοσιογράφοι θα μπορούσαν να υποβάλλουν από δύο ερωτήματα. Τότε, οι Γάλλοι συνάδελφοι της Μαρίας Δεναξά, προσφέρθηκαν να παραχωρήσουν τη δεύτερη ερώτησή τους στην Ελληνίδα που υπέβαλε έτσι το ερώτημά της, έναν στην Καγκελάριο και ένα στον Γάλλο Πρόεδρο.

Η δημοσιογράφος του MEGA ευχαρίστησε με ένα συγκινητικό tweet τους Γάλλους συναδέλφους της, γράφοντας: “Ευχαριστώ τους Γάλλους συναδέλφους μου που μου επέτρεψαν να υποβάλω την ερώτησή μου στη θέση τους στους Μέρκελ και Ολάντ”.

denaxa tweet

Η ίδια η δημοσιογράφος μίλησε για την κίνηση αλληλεγγύης των Γάλλων δημοσιογράφων στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, περιγράφοντας πως ο Γάλλος Πρόεδρος  πάγωσε όταν την άκουσε να του απευθύνει ερώτηση. Συμπλήρωσε πως ο Ολάντ απέφυγε να την κοιτάζει στα μάτια όσο της απαντούσε, σε αντίθεση με την Άνγκελα Μέρκελ που απαντούσε με το βλέμμα ευθέως προς την Ελληνίδα δημοσιογράφο.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.