Η Κίρα Νάιτλι χτυπημένη ουρλιάζει: «Δεν θα πει κάποιος cut»;

Το γνωρίζατε ότι μία στις τέσσερις γυναίκες έχει υποστεί ενδοοικογενειακή βία κατά την διάρκεια της ζωής της; Αυτά τα συγκλονιστικά στοχεία για την ενδοοικογενειακή βία στην Ευρώπη έρχονται στο φως από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Women’s Aid». Ο λόγος για την ομοσπονδία που «καλύπτει» περισσότερους από 220 οργανισμούς και προσφέρει περισσότερες από 300 υπηρεσίες σε γυναίκες και παιδιά στην Αγγλία.

Με την ευκαιρία ξαναέρχεται πάλι στην επικαιρότητα η σοκαριστική διαφημιστική καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία, η οποία πραγματοποιήθηκε για τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Women’s Aid» με τη βρετανίδα ηθοποιό, Κίρα Νάιτλι. «Ήθελα να λάβω μέρος σε αυτή εκστρατεία για την ενίσχυση των γυναικών, διότι ενώ υπάρχει ενδοοικογενειακή βία σε κάθε κοινωνική τάξη, σπάνια ακούμε για αυτή», δήλωσε η ηθοποιός σε συνέντευξή της.

Η Κίρα Νάιτλι χτυπημένη ουρλιάζει:«Δεν ήρθε η στιγμή κάποιος να πει CUT;»

Στο διάρκειας δύο λεπτών, σποτ, βλέπουμε την ηθοποιό να επιστρέφει στο σπίτι της αργά το βράδυ μετά τη δουλειά. Μπαίνοντας μέσα αντικρίζει τον καθρέφτη της εισόδου σπασμένο και σταγόνες αίματος στο πάτωμα. Αφήνει αγχωμένη τα κλειδιά της, χωρίς να καταλαβαίνει τι έχει συμβεί και πηγαίνει στην κουζίνα. Τότε εμφανίζεται ο σύντροφός της, ο οποίος έχει αίμα στο χέρι του και αρχίζει να την επιτίθεται λεκτικά κατηγορώντας την ότι τον απατά. Στη συνέχεια αρχίζει να τη χτυπά ανελέητα, αρχικά στο πρόσωπο, και μετά τη ρίχνει κάτω και την κλωτσά δίχως οίκτο. Όσο απομακρύνεται ο φακός αποκαλύπτεται ότι ο χώρος που διαδραματίζεται η σκηνή είναι ένα κινηματογραφικό στούντιο. «Δεν ήρθε η στιγμή κάποιος να πει cut;» Η διαφήμιση τελειώνει με την Κίρα Νάιτλι πεσμένη στο πάτωμα να ουρλιάζει…

Ελλάδα: Το παλιότερο σεξουαλικό πρόβλημα έγινε τώρα κρούσμα βιασμού

Μια στις τρεις γυναίκες έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα με θέμα «Η Ελλάδα της κρίσης και το Μνημόνιο», η οποία διενεργήθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο το 2013. Μάλιστα, τα κρούσματα εμφανίστηκαν κατά 47% αυξημένα τσε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Θύτες, συνήθως άνεργοι άνδρες λίγο μετά την ηλικία των 40 με έντονο εργασιακό στρες, με πιεστικές οικονομικές υποχρεώσεις, αλλά και με μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα, βάσει ομολογιών των συντρόφων τους οι οποίες απάντησαν στην τηλεφωνική έρευνα. Όσον αφορά τη μορφή βίας που εκδηλώνουν οι άνδρες, η έρευνα έδειξε ότι είναι κατά κύριο λόγο λεκτική (72%), οικονομικός εκβιασμός (59%), σεξουαλική ταπείνωση (55%), ξυλοδαρμοί (23%), βιασμοί (18%) και πρόκληση τραυμάτων (8%). Τα ποσοστά προέκυψαν μετά από χίλιες τηλεφωνικές συνεντεύξεις, σε εξακόσιους άνδρες και τετρακόσιες γυναίκες. «Η ύπαρξη κρουσμάτων βιασμών στην οικογένεια και ξυλοδαρμών δεν υπήρχε ως δείγμα στις δέκα παλαιότερες έρευνές μας, κατά την περίοδο του μνημονίου. Άνδρες και γυναίκες τηλεφωνούσαν για “περίεργα” σεξουαλικά προβλήματα και “ύποπτες” ατυχίες στην ερωτική ζωή» αναφέρουν οι επιστήμονες.

Πηγή: thetoc.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.