Η μεγάλη… σφαγή στον ΑΝΤ1

Τέλος του μήνα κι όπως φαίνεται στον ΑΝΤ1 θα πραγματοποιήσουν το σχέδιο που είχαν για το σαρωτικό κύμα απολύσεων.

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα του Newsit σύμφωνα με το σχέδιο της «τρόικας» που ηγείται των αλλαγών στο κανάλι του Αμαρουσίου στο τέλος Ιουνίου θα πρέπει να φύγουν από το σταθμό περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι. Αν και κάποιοι ήταν αισιόδοξοι και πίστευαν ότι τελικά το σχέδιο αυτό δεν θα μπει σε εφαρμογή, τελικά οι εξελίξεις μαρτυρούν το αντίθετο…!

Το σχέδιο «εκκαθάρισης» και «οικονομικής σταθερότητας» που έχει υποδείξει η «τρόικα του Αμαρουσίου» περιλαμβάνει δημοσιογράφους και τεχνικούς από όλα τα τμήματα, ακόμα και αυτούς που εργάζονται πολλά χρόνια στον ΑΝΤ1 έχοντας μάλιστα προσφέρει πολλά στο σταθμό. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που αποχωρούν τις επόμενες ημέρες από τον ΑΝΤ1 είναι ο Ανδρέας Παναγόπουλος που εργαζόταν στον ΑΝΤ1 επί σειρά ετών και ήταν μάλιστα στην ηγετική πυραμίδα του ενημερωτικού τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες η λήξη της συνεργασίας έχει αποφασιστεί εδώ και έναν μήνα περίπου ώστε να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την ομαλή παράδοση των καθηκόντων του, καθώς ανάμεσα σε αυτά είναι και η ενημέρωση στην ηλεκτρονική σελίδα του ΑΝΤ1.

Επίσης δημοσιογράφοι που εργάζονταν στο τμήμα των εξωτερικών ειδήσεων επί σειρά ετών θα βρεθούν τώρα εκτός ΑΝΤ1 μαζί με τεχνικούς που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έστησαν το κανάλι του Αμαρουσίου. Αν και όπως ανέφερα κάποιοι αισιοδοξούσαν ότι τελικά δεν θα γίνει η «σφαγή» στον ΑΝΤ1 που φαίνεται να είχε προγραμματίσει η «τρόικα» οι ελπίδες τους δυστυχώς διαψεύδονται. Η «τρόικα» μάλιστα φαίνεται να έχει βάλει ιδιαίτερα στο στόχαστρό της τον ενημερωτικό τομέα ενισχύοντας τις φήμες που θέλουν την καινούργια σεζόν το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 να είναι μικρότερης διάρκειας.

Οι υποστηρικτές του δε, τονίζουν ότι και σε ξένα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα τα δελτία ειδήσεων είναι σύντομης διάρκειας και περιεκτικής θεματολογίας χωρίς αναλύσεις και παράθυρα. Βέβαια είναι αναγκαίο –και αυτονόητο- για τη θεματολογία να υπάρχουν… θέματα αλλά όπως φαίνεται αυτή η παράμετρος θα καλυφθεί με εξωτερικές συνεργασίες. Η καλοκαιρινή περίοδος φαίνεται λοιπόν ότι θα λειτουργήσει πειραματικά για τα σχέδια που θέλουν να βάλουν σε εφαρμογή την επόμενη σεζόν και στα οποία περιλαμβάνεται πολύ μικρότερη λίστα εργαζομένων…!

Γρηγόρης Μελάς

Πηγή: newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.