Η Ομογένεια αποχαιρετά τον Χρήστο Τομαρά

Η Ομογένεια του Σικάγου και κατ’ επέκταση της Αμερικής την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου θα απευθύνει τον ύστατο χαιρετισμό στον ιδρυτή και πρόεδρο του Πανελληνίου Ιδρύματος Υποτροφιών, Χρήστο Τομαρά.

Ο διακεκριμένος επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και ηγέτης της Ομογένειας, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» απεβίωσε το πρωί της Τετάρτης προκαλώντας θλίψη και συγκίνηση στην Ομογένεια. Οι ώρες και οι μέρες που μεσολάβησαν από τη μοιραία εκείνη στιγμή μέχρι και ετούτη την ώρα ήταν οι πιο δύσκολες για τους οικείους και τους συνεργάτες και για όλους όσοι είχαν την τιμή και το προνόμιο να γνωρίσουν από κοντά μια από τις εξέχουσες φυσιογνωμίες της Ομογένειας του Σικάγου και κατ’ επέκταση της Αμερικής.

Ο Γιάννης Βαλσαμάς, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του εκλιπόντα, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε τη θλίψη για το θάνατο του Χρήστου Τομαρά και τόνισε ότι εναπόκειται στους συγγενείς, συνεργάτες και φίλους να τιμήσουν και διαιωνίσουν τη μνήμη του αξιοποιώντας την πλούσια κληρονομιά του.

Παράλληλα, τόνισε ότι «τα ψηφίσματα που οι οργανωμένοι φορείς της Ομογένειας καταχώρησαν στις τρεις τελευταίες εκδόσεις του «Ε.Κ.», τα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα που έλαβαν από την Ουάσιγκτον, καθώς επίσης από τη γενέτειρα και από άλλες περιοχές της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, έρχονται να απαλύνουν τον πόνο.

Η σορός του αειμνήστου την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου από τις 4:00 – 9:00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Smith-Corcoran Funeral Home» στη διεύθυνση 6150 North Cicero Avenue στο Σικάγο, ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλλεί το πρωί της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 10:30 π.μ. στον ναό των Ταξιαρχών και Αγίου Χαραλάμπους στη διεύθυνση 7373 North Caldwell Avenue, στο Niles, του Ιλινόις.

Η AHEPA, οι ελληνικές ομοσπονδίες και πολλοί άλλοι δευτεροβάθμιοι και τριτοβάθμιοι οργανισμοί, καθώς επίσης οι σύλλογοι των Μεσσηνίων και η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά εξέδωσαν ψηφίσματα μέσω των οποίων εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους και εξάρουν την πολυετή προσφορά και το πολυδιάστατο έργο.

Δημήτρης Πνευματικάτος

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.