Η συγχώνευση που θα άλλαζε τα δεδομένα…

Περίπλοκη η δουλειά ενός δημοσιογράφου. Να γνωρίζεις ένα θέμα και να μην μπορείς να το ”βγάλεις” γιατί έχεις δώσει τον λόγο σου σε κάποιους ανθρώπους που σε εκτιμούν και σε εμπιστεύονται. Βέβαια άλλοι το παρακάμπτουν αυτό και για λίγα ”κλικ” πουλάνε και τη… μάνα τους. Αλλουνού παπά ευαγγέλιο αυτό… Πάμε στο θέμα μας.

Η πληροφορία ήταν συγκεκριμένη, επιβεβαιωμένη από χίλιες πλευρές και διασταυρωμένη. Η συγχώνευση της Τριγλίας με την Θύελλα φέτος όχι μόνο συζητήθηκε, αλλά έφτασε μια ανάσα από την υλοποίηση της χωρίς να έχουμε τελικά… happy end. Θα ρωτήσει κάποιος ”και τώρα μας το λες ρε φίλε;”.

Η απάντηση είναι απλή: Το ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ ενώ είχε όλο το ρεπορτάζ κλήθηκε να κρατήσει ισορροπίες και να μην αποκαλύψει το θέμα για να μην κάνει κακό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τελικά το κακό έγινε από… μέσα.

Και λέω κακό διότι η θέση μου είναι η απλή και ξεκάθαρη: Όταν έχεις την ευκαιρία, σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, να κάνεις μια τέτοια συγχώνευση που θα άλλαζε τα δεδομένα στην Ανατολική – και όχι μόνο Αττική – την υλοποιείς και προσπερνάς αυτούς που έχουν μείνει σε… προϊστορικές αντιλήψεις και κολλημένοι σε ταμπού.

Τα δεδομένα στην συγκεκριμένη ιστορία ήταν τα εξής: Τα μεγάλα ”κεφάλια”στη Ραφήνα ήθελαν (και θέλουν ακόμα και τώρα δηλαδή) όσο τίποτε άλλο την συγκεκριμένη συγχώνευση. Γνώριζαν καλά και οι ίδιοι πως σε περίπτωση υλοποίησης της τότε θα μιλούσαμε για αλλαγή δεδομένων.

Μια ομάδα, πανίσχυρη και ενωμένη στη Ραφήνα, με τον Δήμο πλάι να στηρίζει, ”φρέσκοι” επιχειρηματίες που ήθελαν να ”μπουν” για να βοηθήσουν και εκείνοι… Θα μιλούσαμε, αναμφίβολα, για την ιδανική λύση.

Που στράβωσε όλο αυτό;

Η πρόταση, για να το πούμε απλά, δεν πέρασε από τα Διοικητικά Συμβούλια. Και επειδή – είναι και επίκαιρο – έχουμε Δημοκρατία, το σενάριο δεν προχώρησε! Παρ’ ότι μάλιστα αυτοί που έβαζαν (και βάζουν) τα λεφτά ήθελαν συγχώνευση. Και από τις δύο πλευρές. Ή μάλλον, απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Το παραπάνω φαινόμενο βέβαια δεν είναι μοναδικό και δεν συμβαίνει μόνο στη Ραφήνα. Και στο Λαύριο έχουν γίνει προτάσεις συγχώνευσης όλα αυτά τα χρόνια για ΑΠΕ Λαυρεωτική – Ολυμπιακό Λαυρίου ωστόσο υπάρχουν απόψεις εκατέρωθεν που τα χαλούν στο… χρώμα φανέλας και στο… όνομα. Στην Ραφήνα τα πράγματα ήταν διαφορετικά φέτος. Η πρόταση ήταν συγκεκριμένη, υλοποιήσιμη, με σχέδιο και πλάνο.

Παρ’ όλα αυτά… ΔΕΝ και έτσι Θύελλα και Τριγλία συνεχίζουν η κάθε μια τον δικό τους, ξεχωριστό, δρόμο…

Για να το κλείσουμε, χαμένοι απ’ αυτή την εξέλιξη είναι ΟΛΟΙ. Οι δύο ομάδες, οι διοικήσεις τους, η πόλη της Ραφήνας. Ο κόσμος είναι ένα άλλο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο κομμάτι. Και δεν θεωρώ πως μια ενδεχόμενη συγχώνευση θα έφερνε αντιδράσεις αφού όλοι γνωρίζουν πως αυτό θα γινόταν για καλό.

Ποτέ μη λες ποτέ όμως. Ίσως του χρόνου το καλοκαίρι (πρώτα ο θεός και αφού η χώρα μας ξεπεράσει όσα περνά) να είμαστε εδώ και να συζητάμε – πλέον – για μια, ενωμένη και πανίσχυρη ομάδα στη Ραφήνα, έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στη Γ’ Εθνική…

ΥΓ. Πράγματι, το σενάριο Ένωσης ”ναυάγησε” οριστικά – για φέτος τουλάχιστον – στη Ραφήνα. ”Ψήνονται”, όμως, συγχωνεύσεις σε άλλες πόλεις της Ανατολικής Αττικής, εξίσου ιστορικών ομάδων, που θα προκαλέσουν αίσθηση. Μείνετε συντονισμένοι στο ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ, σε λίγες ώρες οι αποκαλύψεις!

Του Νίκου Τζαλίδη

Πηγή: pamebala.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.