Η συνταγή της εβδομάδας: Κολοκυθόπιτα με γραβιέρα

Κολοκυθόπιτα με γραβιέρα

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά για 4 μερίδες

2 φύλλα χωριάτικης ζύμης για πίτα
1 μικρή γλυκιά κολοκύθα
3 αυγά
150 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι σταφίδες
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
τριμμένο μοσχοκάρυδο
άσπρο και μαύρο σουσάμι για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την κολοκύθα πετάμε τις φλούδες και τους πυρήνες και περνάμε τη σάρκα της από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Την αφήνουμε να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αποκτήσουμε ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέτουμε την κολοκύθα και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε και νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τις σταφίδες και 5 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα φύλλο ζύμης και το απλώνουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε επάνω του το μίγμα της κολοκύθας και σκεπάζουμε το άλλο φύλλο. Το λαδώνουμε και αυτό πασπαλίζουμε με τα δύο είδη του σουσαμιού και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.