Η συνταγή της εβδομάδας :Κοτόπουλο με λουίζα, φασκόμηλο και λεμονόφυλλα

Κοτόπουλο με λουίζα, φασκόμηλο και λεμονόφυλλα

Από την Καλή Καλογήρου

kotopoulo me loiza2

Υλικά για 6 άτομα

1 μεγάλο κοτόπουλο
5-6 λεμονόφυλλα, καλά πλυμμένα
10 φυλλαράκια λουίζας, ψιλοκομμένα
3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο, χοντροκομμένα
χυμός από 2 λεμόνια
2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Βάζετε μέσα σε μικρό ταψί το κοτόπουλο, το αλατοπίπερώνετε και το τρίβετε με τα χεράκια σας. Το αφήνετε για 1/2 ώρα. Αμέσως μετά, σε ένα μπολ, ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φύλλα λουίζας και με ένα πιρούνι χτυπάτε το μείγμα πάρα πολύ καλά. Βάζετε στην κοιλίτσα του κοτόπουλου τα λεμονόφυλλα και 2-3 κουταλιές λαδολέμονο.
Ανασηκώνετε την πετσούλα του με ένα μαχαιράκι, και ανάμεσα στην πέτσα και την σάρκα τοποθετείτε τα φυλλαράκια φασκόμηλο. Με ένα πινελάκι, αλείφετε το κοτόπουλο με το μυρωδάτο λαδολέμονο.

Σκεπάζετε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο στους 170 βαθμούς για μία ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά ακόμα, ώσπου να ροδίσει. Μην του αλλάξετε θέση και μην το γυρίσετε.

Τούτο το φαγητό αξίζει να το απολαύσετε ζεστά, για να μην πω καυτό, μόλις βγει από το φούρνο, γιατί έπειτα από 1/2 ώρα θα χάσει τη μισή γευστική αξία του. Βλέπετε, η σάρκα του κοτόπουλου στεγνώνει και γίνεται άνοστη όταν κρυώσει. Η καλύτερη γαρνιτούρα είναι μια καλή, απλή ντοματοσαλάτα με μυρωδικά.

Καλή σας όρεξη!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.