Ψαρονέφρι με μουστάρδα και δενδρολίβανο
Από την Καλή Καλογήρου
Υλικά για 4 άτομα
1 ψαρονέφρι 600 γρ. περίπου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
1 μεσαίο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά φυλλαράκια δενδρολίβανου
1 κουταλιά μέλι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κουταλάκι θυμάρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλατοπιπερώνετε καλά το ψαρονέφρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και φρέσκο βούτυρο. Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και το σωτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Βάζετε το ψαρονέφρι ολόκληρο και τα φυλλαράκια δενδρολίβανου, και τα σωτάρετε καλά ώσπου να ροδοκοκκινίσει το κρέας και από τις δύο πλευρές. Σβήνετε με το τσίπουρο.
Αναμειγνύετε σε μεγάλο ποτήρι το κρασί, τη μουστάρδα και το μέλι, και τα προσθέτετε στο τηγάνι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου, γυρίζοντας το πού και πού από όλες τις πλευρές.
Βγάζετε το ψαρονέφρι και το ακουμπάτε επάνω σε ξύλο κοπής. Ανακατεύετε καλά τη σάλτσα που έμεινε και κλείνετε την εστία. Κόβετε το ψαρονέφρι σε φέτες, πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι και σερβίρετε σε πιατέλα, περιχύνοντας με τη νόστιμη σάλτσα.
Καλή όρεξη!