Η Microsoft καταργεί 7.800 θέσεις εργασίας!

Microsoft

Η Microsoft εξέδωσε δελτίο τύπου μέσω του οποίου ανακοίνωσε την περικοπή 7.800 θέσεις εργασίας κυρίως στον κλάδο της τηλεφωνίας και αναμένεται να εγγράψει απομείωση περιουσιακών στοιχείων ύψους 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι περικοπές αυτές αφορούν ιδίως τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της εξαγοράς της φιλανδικής εταιρείας κατασκευής τηλεφώνων Nokia, που είχε οριστικοποιηθεί τον περασμένο χρόνο.

Η Microsoft θα αποδεσμεύσει επίσης το ποσό των 750 έως 850 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο θα καταβάλει στο πλαίσιο των απολύσεων, διευκρινίστηκε.

Οι 7.800 θέσεις εργασίας αντιπροσωπεύουν περίπου το 6,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού του ομίλου ενώ δεν έχει γνωστοποιηθεί η γεωγραφική κατανομή των απολύσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σάτια Ναντέλα σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε προς τους υπαλλήλους υπογράμμισε ότι :«Δεν υποτιμώ διόλου αυτές τις αλλαγές στρατηγικής, δεδομένων των επιπτώσεων που έχουν στην ζωή των ανθρώπων που είναι σημαντικοί για την εταιρεία»

Ο ίδιος είπε ότι οι απολύσεις θα γίνουν τους επόμενους μήνες.

Να θυμίσουμε ότι η Microsoft είχε ήδη καταργήσει τον περασμένο χρόνο 18.000 θέσεις εργασίας και είχε αποφασίσει να μην χρησιμοποιεί πλέον τον λογότυπο Nokia για τα smartphone της.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.