Η NSA παρακολουθεί τους σκληρούς δίσκους μας

Σύμφωνα με την γνωστή εταιρεία λογισμικού ασφαλείας, Kaspersky, η NSA είναι πολύ πιθανό να “έχει κρύψει” στους σκληρούς δίσκους, προγράμματα παρακολούθησης!

hard disk drive

Όπως προκύπτει από την έκθεση των ερευνητών της εταιρείας, στους σκληρούς δίσκους της αγοράς των εταιρειών Western Digital, Seagate, Maxtor, Toshiba και Hitachi, βρέθηκαν κάποια exploits.

Μέσω αυτών των exploits κάποιος τρίτος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του σκληρού δίσκου, ενώ αυτά τα exploits δεν διαγράφονται με ένα απλό format του δίσκου.

Οι ερευνητές της Kaspersky εικάζουν ότι η NSA σχετίζεται με αυτά τα exploits, κυρίως λόγω του αμαρτωλού παρελθόντος της, καθώς πριν από δύο χρόνια είχε κατηγορηθεί ξανά για ιούς [worms κ.λπ.] εγκατεστημένους σε σκληρούς δίσκους και η λειτουργία τους μοιάζει με τα σημερινά exploits.

To Reuters αναφέρει, ότι οι ερευνητές κάνουν λόγο για παρόμοια λειτουργία των eploits με το ισχυρό worm Stuxnet που εμφανίστηκε πριν μερικά χρόνια, χτυπώντας το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παραγωγή στις εγκαταστάσεις του Μπουσέρ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.