Θέατρο Badminton | Άννα Καρένινα από το State Academic E. Vakhtangov Theatre | 16, 17 & 18 Ιανουαρίου

u0386u03bdu03bdu03b1 u039au03b1u03c1u03adu03bdu03b9u03bdu03b1

Το αριστούργημα του Λέοντος Τολστόι, «Άννα Καρένινα» έρχεται στο θέατρο Badminton από τις 16 ως τις 18 Ιανουαρίου.
Η Άννα Καρένινα είναι η συναρπαστική ιστορία μιας γυναίκας που αψήφησε τις συμβάσεις της εποχής της, ακολουθώντας την παθιασμένη προσωπικότητά της ως την αυτοκαταστροφή. Ταυτόχρονα, αποτελεί μια συγκλονιστική τοιχογραφία της Ρωσικής κοινωνίας του 19ου αιώνα, αλλά και μια διαχρονική σπουδή πάνω στη ζήλια, την ενοχή, την υποκρισία και το ερωτικό ένστικτο, που συγκινεί και σήμερα όσο και την εποχή που γράφτηκε.

 

Anna Karenina 01
Συνεχίζοντας το πρωτοποριακό πνεύμα του Θεάτρου Βακτάνγκοφ, η σκηνοθέτις και χορογράφος Angelica Cholinais προσέγγισε αυτό το πλούσιο υλικόεικαστικά, δίνοντας έμφαση στη χορογραφία και την κίνηση.
Η τολμηρή αισθητική προσέγγιση, η χορογραφία και οι ερμηνείες των ηθοποιών συνδέουν το μυθιστόρημα του Τολστόι με τον 21ο αιώνα.Σημαντικό ρόλο παίζει και η εξαιρετική μουσική επένδυση του Alfred Schnittke, η οποία συμβάλλει στη σκιαγράφηση των προσώπων του δράματος και υπογραμμίζει το βάθος, τη λεπτότητα και την αληθοφάνεια των χαρακτήρων.
Από τις 16 ως τις 18 Ιανουαρίου, το Θέατρο Βακτάνγκοφ φέρνει στη σκηνή του Badminton το πιο γοητευτικό πρόσωπο της σύγχρονης ρωσικής κουλτούρας.

Anna Karenina 05
Μια γυναίκα μύθος
Η Άννα Καρένινα είναι μια από τις πιο γοητευτικές ηρωίδες στην ιστορία της λογοτεχνίας και της τέχνης εν γένει. Το ομώνυμο αριστούργημα του Τολστόι κυκλοφόρησε αρχικά σε συνέχειες στο περιοδικό Ρούσκιι Βέστνικ και εκδόθηκε για πρώτη φορά ολοκληρωμένο, σε μια έκδοση 864 σελίδων, το 1878. Η επιτυχία του ήταν πρωτοφανής, και συνεχίζεται ως σήμερα. Κορυφαίοι συγγραφείς, όπως ο ο Ντοστογιέφσκι και ο Ναμπόκοφ, το αποκάλεσαν το σπουδαιότερο μυθιστόρημα που γράφτηκε ποτέ, εστιάζοντας ειδικά στην προσωπικότητα της κεντρικής ηρωίδας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.