Θα βουτήξεις για τον Σταυρό; Προετοιμάσου σωστά!

Εσύ θα βουτήξεις για τον Σταυρό; Ξέρεις πως πρέπει να προετοιμαστείς πριν κάνεις αυτό το μεγάλο βήμα; Γιατί μπορεί το να βουτήξεις ανήμερα των Θεοφανίων, για να πιάσεις τον Σταυρό, να είναι μεγάλη τιμή και ευλογία είναι όμως ταυτόχρονα και πάρα πολύ ριψοκίνδυνο!

Σκέψου πως ανεξάρτητα από το πόσο έτοιμος ψυχολογικά και να είσαι το σώμα σου και ο οργανισμός σου θα έρθουν αντιμέτωπα με μία ξαφνική τεράστια πτώση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να περάσει ένα έντονο σοκ!

Άρα, πρέπει να είσαι αρκετά προετοιμασμένος! Γι αυτό σου δείχνουμε τις βασικές χρήσιμες συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσεις αν αποφασίσεις να κάνεις τη βουτιά στα παγωμένα νερά! (Μην ξεχνάμε πως αυτές τις μέρες σε πολλά μέρη της χώρας μας χιονίζει…).

Προετοιμάσου ψυχολογικά για το τι ετοιμάζεσαι να κάνεις. Νι, μπορεί να σου ακουστεί γελοίο το «ψυχολογικό» κομμάτι, αλλά αν αναλύεις την ρουτίνα σου και το πρωί πριν πετάξεις στην άκρη το πάπλωμα σου το σκέφτεσαι και προετοιμάζεσαι! Πόσο μάλλον όταν ετοιμάζεσαι να βουτήξεις σε παγωμένα νερά! Σύμφωνα με έρευνες μάλιστα η θάλασσα της Αττικής το χειμώνα έχει μέση θερμοκρασία τους 13 – 15 βαθμούς –πόσο μάλλον όταν χιονίζει!

Πριν κάνεις την μεγάλη βουτιά καλό θα ήταν να κάνεις μία έντονη προθέρμανση ώστε να ζεστάνεις τους μύες σου και να δεχθούν καλύτερα το σοκ!
Επίσης πολύ σημαντικό είναι να έχεις φάει κάτι ελαφρύ (εεε ελαφρύ όχι μισό γουρουνόπουλο) ώστε να κάνει καύσεις ο οργανισμός σου και να δεχθεί ευκολότερα την μείωση της θερμοκρασίας.

Μόλις βγεις από το παγωμένο νερό θα πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται κάποιος δικός σου εκεί για να σε τυλίξει με στεγνές πετσέτες ή μπουρνούζι και να ντυθείς αμέσως με ζεστά ρούχα (ακόμα και αν πιάσεις τον Σταυρό πρέπει πρώτα να στεγνώσεις, να ντυθείς και μετά να ενθουσιαστείς!).
ΠΡΟΣΟΧΗ!

Δεν έχουμε κάτι με την ηλικία σου αλλά αν είσαι άνω των 40 μην το επιχειρήσεις. Το ανθρώπινο σώμα δύσκολα προσαρμόζεται ξαφνικά σε τέτοιες θερμοκρασίες νερού, ειδικά εάν είσαι και αγύμναστος ή έχεις περιττά κιλά! Ο άνθρωπος λειτουργεί στους 37 βαθμούς, και στις μασχάλες (λόγω απώλειας θερμότητας) στους 36,6…το να βρεθεί ξαφνικά στους 13 (minimum) μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καρδιακό επεισόδιο! Στο νερό χάνουμε τη θερμότητα μας 2 φορές γρηγορότερα από ότι όταν είμαστε στη ξηρά!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.