Κλήρωση πρωταθλήματος Super League : Το απόλυτο μπάχαλο και η ”ομάδα Α”

Η Super League ανακοίνωσε ότι η κλήρωση του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την Τρίτη 14 Ιουλίου αλλά ουδείς γνωρίζει ποια ομάδα θα πάρει την θέση της Κέρκυρας μετά την εισήγηση της Ε.Ε.Α. για αποβολή της. Φαβορί λοιπόν, για να μπει στην κληρωτίδα είναι η ”ομάδα Α” όπως είχε συμβεί το 2011 μετά τις τιμωρίες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Όσον αφορά την υπόθεση, παραπέμπεται στην ΕΠΟ και από εκεί στην πειθαρχική επιτροπή της Super League η οποία όμως, δεν θα μπει στην ουσία αλλά θα επικυρώσει την αποβολή της Κέρκυρας.

Για την ομάδα που θα καλύψει το κενό των «Φαιάκων» επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο. ”Θα φάμε όλο το καλοκαίρι στα δικαστήρια” έλεγαν νομικοί κύκλοι και το πιο πιθανό είναι ότι θα επιβεβαιωθούν αφού θεωρείται σίγουρο ότι σε πρώτη φάση η Κέρκυρα θα προσφύγει στο διοικητικό εφετείο (εκεί προσβάλλονται οι αποφάσεις της Ε.Ε.Α.) για να μην ισχύσει η τιμωρία. Σε περίπτωση λοιπόν, που εξασφαλίσει με προσωρινή διαταγή, τότε η απόφαση αναμένεται από… Σεπτέμβρη!

Το απόλυτο μπάχαλο

Αν τελικά ισχύσει η τιμωρία, ποιος θα πάρει την θέση της Κέρκυρας; Ο Λεβαδειακός που τερμάτισε στην 15η θέση του πρωταθλήματος της Super League ή ο Απόλλων Σμύρνης που τερμάτισε στην τρίτη θέση της Football League μετά και τα play off.

”Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους συμπληρώνεται με ισάριθμες ομάδες από την κατώτερη κατηγορία” αναφέρει το άρθρο 4 του ΚΑΠ της περιόδου 2014-15. ”Την θέση καταλαμβάνει η πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας” συμπληρώνει το άρθρο 7, παράγραφος 3α.

Με τον συνδυασμό αυτών των δύο άρθρων, την θέση της Κέρκυρας πρέπει να καταλάβει ο Απόλλων Σμύρνης.

Η επικύρωση και ο Λεβαδειακός

Υπάρχει και η αντίθετη άποψη που δεν δικαιώνει τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά τον Λεβαδειακό. Η ομάδα της Βοιωτίας ποντάρει στον συνδυασμό ότι δεν έχει επικυρωθεί ακόμη η βαθμολογία του πρωταθλήματος και στο ότι η πειθαρχική επιτροπή της Super League δεν αποκλείεται να αποφανθεί ότι οι Φαίακες θα πρέπει να καταλάβουν την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Στο παρελθόν το έχει κάνει. Αν το επαναλάβει σώνεται ο Λεβαδειακός.

Η Βέροια

Και μέσα σε όλα αυτά, ακόμα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση της Εφέσεων για την Βέροια, για τον προ διετίας αγώνα με τον Ολυμπιακό. Το πρωί της Πέμπτης (2/7) έληξε η προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων και όπως ειπώθηκε η απόφαση θα εκδοθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Πηγή: news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.