Κουρουμπλής: «Δεν θα κάνουμε πολιτική με τα πολιτικά γραφεία των υπουργών»

Πως δεν θα κάνει πολιτική με τα πολιτικά γραφεία των υπουργών υπογράμμισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής επισημαίνοντας ότι πρέπει άμεσα να υπάρχει απτό έργο ώστε να αισθανθεί η κοινωνία πως αλλάζει κάτι στη λειτουργία του κράτους.

Μιλώντας στον Flash 96,0 F.M. ο κ. Κουρουμπλής είπε: «Σε πέντε – έξι μήνες πρέπει να έχουμε προχωρήσει πολύ συγκεκριμένα πράγματα, για να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο σε πάρα πολλούς τομείς. Να προχωρήσουμε την κωδικοποίηση της Νομοθεσίας, διότι η πολυνομία γίνεται ο βραχνάς της λειτουργίας τους κράτους, την αξιοκρατία, την αξιολόγηση, αλλά με θεσμούς που πραγματικά δεν θα αμφισβητούντα».

Και συνέχισε: «Πρόκειται για ένα υπουργείο στο οποίο πρέπει να γίνει πολύ δουλειά, αλλά όχι θεωρητική. Να υπάρχει έργο το οποίο να είναι απτό, να περάσει στην κοινωνία, να αισθανθεί η κοινωνία ότι κάτι αλλάζει σε ότι αφορά τη λειτουργία του κράτους. Είναι μεγάλη η φιλοδοξία, αλλά ξέρετε και η φιλοδοξία έχει μέσα της και μία δυναμική, ελκτική. Πιστεύω ότι υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό και κυρίως πρέπει να δικαιώσουμε την κοινωνία και τον πρωθυπουργό».

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε: «Δεν θα κάνουμε πολιτική με τα πολιτικά γραφεία των υπουργών. Πρέπει να αξιοποιήσουμε, να βάλουμε τον κόσμο να δουλέψει, να στήσουμε το κράτος σε μία νέα βάση. Θα βάλουμε το υπουργείο αυτό και τους υπαλλήλους σε κινητικότητα, αλλά όχι στην κινητικότητα αυτή που ξέραμε, αλλά σε κινητικότητα παραγωγής έργου».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.