Κώστας Μαρδάς: Αν-άξιοι οι μισθοί σας, Πρόεδροι των μνημονίων!

Ένας μνημονιακός Πρόεδρος της Δημοκρατίας φεύγει και ένας μνημονιακός έρχεται… Ο Κάρολος Παπούλιας, μετά από δέκα χρόνια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, εκλεγείς με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (και του ΛΑΟΣ στη δεύτερη πενταετία) –προτάθηκε το 2005 από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και παραδίδει τη σκυτάλη στον (επίσης υποδειχθέντα από τον Καραμανλή στον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα) Προκόπη Παυλόπουλο που ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ.

Ο πρώτος δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής στον νομό Ιωαννίνων και ο δεύτερος δεν είχε θέσει υποψηφιότητα στην Α’ Αθηνών, αλλά και οι δύο κρίθηκαν από τους πρωθυπουργούς άξιοι να εκπροσωπούν ένα λαό που δεν τους είχε τιμήσει με τη ψήφο τους!..

Για τον νέο Πρόεδρο έχω να πω ότι στο καθημερινό ρεπορτάζ της Βουλής ήταν για όλους μας ένας ευγενικός συνομιλητής, πάντα οικείος για πολιτικές εκτιμήσεις, χωρίς το στοιχείο της αυθεντίας του καθηγητή της Νομικής, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του ήταν – και είναι, φυσικά- η προσωπολατρία προς τον Καραμανλή τον Α’ και τον Β’.

Γεγονός που του στερούσε – και θα του στερεί- την αυθύπαρκτη ιδεολογική παρουσία στον χώρο της κεντροδεξιάς και τώρα στο ύπατο αξίωμα… (εδώ γελάνε…).

Όλοι θυμόμαστε: Πρόκειται για έναν πολιτικό άνδρα, που ως υπουργός Δημόσιας Διοίκησης εκπροσώπησε όχι μόνο τη διόγκωση του κράτους των προσλήψεων της καραμανλικής εποχής 2004-2009, αλλά ταυτίσθηκε και με την εγκληματική κατάργηση του κράτους τον Δεκέμβρη του 2008 κατά την περίοδο που οι αναρχο-χουλιγκάνοι, θέλοντας να εκδικηθούν την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον χυδαίο μπάτσο Κορκονέα, έκαναν γυαλιά-καρφιά το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Ήταν ο υπερ-υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης, αρμόδιος ωσαύτως και για την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση, ο οποίος άφησε την Αθήνα ανοχύρωτη πόλη απέναντι στις καθημερινές επελάσεις των μολοτοφόρων, επειδή ο Καραμανλής του είπε- λέει- πως «δεν θέλω θύματα»! Όμως, όταν είσαι υπουργός Δημόσιας Τάξης έχεις καθήκον να προστατεύεις παράλληλα και τη ζωή και την περιουσία των πολιτών! Αν δεν μπορείς πήγαινε σπίτι σου! Τελικά, ο αγαπητός μας Προκόπης Παυλόπουλος, όχι μόνο δεν πήγε σπίτι του, αλλά αναδείχθηκε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και μάλιστα επί αντιμνημονιακής κυβέρνησης, αυτός που είχε ψηφίσει και με τα δύο του χέρια όλα τα μνημονιακά τερατουργήματα!

Το ίδιο ανήμπορος να υπερασπισθεί τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων αποδείχθηκε στην περίοδο του μνημονίου και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εμβληματικό πρόσωπο και αυτός του μεταπολιτευτικού δικομματικού συστήματος ΠΑΣΟΚ- ΝΔ το οποίο οδήγησε ατιμωρητί τη χώρα στη χρεοκοπία, προνομιούχο μέλος της ανδρεϊκής παρέας της Εκάλης και της Ελούντας, εκφραστής του τριτοκοσμικού Κινήματος, με ένα υπουργείο πάντα καπαρωμένο ελέω αρχηγού, δεν στάθηκε στο ύψος του αξιώματός του.

Ναι. Παρά την αντιστασιακή του δράση ως 14χρονος στον ΕΛΑΣ Ιωαννίνων, παρά το αντιδικτατορικό του παρελθόν στην Γερμανία όπου σπούδαζε Νομικά, παρά τις τολμηρές πρωτοβουλίες του ως εκπρόσωπος της φιλειρηνικής πολιτικής του Ανδρέα Παπανδρέου της πρώτης περιόδου της Αλλαγής, στο τέλος παραδόθηκε… εν δόξει και τιμή! Διότι, δεν εξέφρασε την εθνική ενότητα κατά των αντισυνταγματικών μνημονίων 1 και 2 τα οποία οδήγησαν στην Ελλάδα της μειωμένης κυριαρχίας και της μεγάλης φτώχειας. Ενώ είχε το δικαίωμα να αναπέμψει νόμο στη Βουλή, υπέγραφε προθύμως όλα τα μνημονιακά νομοθετήματα, που μας παρουσιάστηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον διάδοχό του Αντώνη Σαμαρά ως σωτήρια, αλλά αποδείχθηκαν κατοχικά.

Μόλις πρόσφατα δημοσιεύθηκαν στοιχεία από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τα φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών στα σχολεία της Αττικής, όπου και οι δύο γονείς έχουν μηδενικό εισόδημα λόγω της ανεργίας. Πρόκειται για πρόγραμμα σίτισης από το Ινστιτούτο «Prolepsis» με δωρεά του Ιδρύματος, το οποίο κατέγραψε ότι το 25% των 15.000 μαθητών που φοιτούν σε 150 σχολεία της περιφέρειας Αττικής πλήττονται από πείνα!

Σε μια Ελλάδα όπου έχουν αναπτυχθεί εκπληκτικά δίκτυα αλληλεγγύης από απλούς πολίτες, ο κ. Πρόεδρος δεν θεώρησε ότι έπρεπε να βάλει το χέρι στην τσέπη να βοηθήσει τα παιδιά της Ελλάδας που λιποθυμούν στην τάξη από έλλειψη σωστής διατροφής. Παρ’ ότι η Εξοχότητά του εξακολουθεί- εν μέσω χρεοκοπίας- να εισπράττει την προεδρική χορηγία των 11.000 ευρώ μηνιαίως! Το ποσό αυτό λαμβάνει μετά την παραίτηση του από το ποσό της αποζημίωσης των 12.000 ευρώ μηνιαίως, όπως ανακοίνωσε πομπωδώς τον Φεβρουάριο του 2012. Το έπραξε προκειμένου να κατευνάσει την κατακραυγή του κόσμου από τις αθρόες υπογραφές που έβαλε σε 500 νόμους και σε 45 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με σκοπό τη φτωχοποίηση και επιβολή της δικτατορίας των δανειστών. Αν συνυπολογίσουμε τις ετήσιες αμοιβές που απολάμβανε επί δύο θητείες για άσκηση απλών εθιμοτυπικών αρμοδιοτήτων, αμοιβές που υπερέβαιναν τα 280.000 ευρώ ετησίως για τα πρώτα 8 χρόνια, τότε ο κ. Παπούλιας αποχωρεί με μια… μπάζα άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Επειδή δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν διαθέτει ελληνικό φιλότιμο, είμαι σίγουρος ότι τα λεφτά αυτά τα έδωσε σε φτωχούς Γιαννιώτες. Γι’ αυτό και – αν δεν βεβαιωθώ – δεν θα φωνάξω … «ανάξιος ο μισθός σας κύριε Παπούλια!».

mardas-300x2251

Ο Κώστας Μαρδάς έχει δουλέψει επί σειρά ετών σε εφημερίδες και τηλεόραση, έχει γράψει πολλά βιβλία και τώρα εργάζεται στο “Καρφί” ως Διευθυντής Σύνταξης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.