Κώστας Μαρδάς: Όταν δεν αυτοκτονούν πρωθυπουργοί!

Eν όψει του κρίσιμου (πάλι!..) Γιούρογκρουπ της Δευτέρας, θέλω να θέσω υπόψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη την παρακάτω είδηση που δημοσιεύθηκε την περασμένη βδομάδα .Και που θα ξαναδημοσιευθεί… και αύριο και μεθαύριο και αντιμεθαύριο… Αποτελεί το πιο ισχυρό ντοκουμέντο για να καταλάβουν οι ευρω-εταίροι και οι ευρω-εταίρες τα αποτελέσματα του μνημονίου που μας ζητούν να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε:

«Η οικογενειακή τραγωδία με τη διπλή αυτοκτονία μάνας και γιου, που εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Χαλκίδα, εξακολουθεί να συγκλονίζει, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως. Ένα σημείωμα- αλλά και μαρτυρίες ανθρώπων με τους οποίους είχε μιλήσει κατά το παρελθόν η 63χρονη Κατερίνα Αμπελιώτη, η οποία μαζί με τον 27χρονο γιο της, Αναστάσιο-Μάριο Μερσίνα, βούτηξαν στο κενό από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας, όπου διέμεναν στην οδό Σαμαρτζή, με αποτέλεσμα να βρουν και οι δύο τραγικό θάνατο – καταδεικνύουν ότι στην πράξη αυτή οδηγήθηκαν εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζαν από το 2011».

Και το ρεπορτάζ συνεχίζει:

«Λίγη ώρα μετά τη διπλή αυτοκτονία οι αστυνομικοί που έψαξαν το σπίτι βρήκαν ένα ιδιόχειρο σημείωμα της 63χρονης, με το οποίο ουσιαστικά εξηγούσε τους λόγους οι οποίοι την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση αφήνοντας αιχμές κατά του ΙΚΑ και της Δικαιοσύνης. Ο Γολγοθάς της 63χρονης ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011, όταν η επιτροπή του ΙΚΑ εξέτασε την περίπτωσή της και έκοψε την αναπηρική σύνταξη που έπαιρνε για λόγους υγείας. Την τελευταία τριετία αγωνίζονταν δικαστικά να την ανακτήσει, ωστόσο ήρθε αντιμέτωπη με μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση, η οποία και την οδήγησε στην απελπισία. Τελικά δεν μπόρεσε να επανέλθει η αναπηρική της σύνταξη από το 35% αναπηρία που μειώθηκε στο 67% που ήταν αρχικά.
Αν δεν γίνει, θα πηδήξω από την Υψηλή Γέφυρα, είπε σε τοπική δημοσιογράφο». (ΈΘΝΟΣ, 27-2).

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στα χρόνια του μνημονίου αυτοκτόνησαν 6.000 Έλληνες και Ελληνίδες. Οι μισές αυτοκτονίες αποδίδονται στην βίαιη πτώση των εισοδημάτων, όπως αποδεικνύει μελέτη του Βρετανικού Πανεπιστημίου Portsmouth που, ερευνώντας το ύψος των δημοσίων δαπανών της χώρας μας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι το 2014, εντόπισε ότι: Κάθε 0,5 % μείωση των σχετικών κονδυλίων επιφέρει αύξηση των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών (γιατί υπάρχουν και άλλες τόσες που αποκρύπτονται από το οικογενειακό περιβάλλον) κατά 50% επί του γενικού πληθυσμού!..

Να γιατί η παραπάνω είδηση θα δημοσιευθεί… ξανά και ξανά και ξανά- με μια απλή αλλαγή ονομάτων- αν δεν κοπεί με το μαχαίρι η καταστροφική λιτότητα που εκπορεύεται από το Βερολίνο. Πάντως τέτοια είδηση, που να αφορά ονόματα διατελεσάντων Πρωθυπουργών της καταστροφής δεν έχουμε διαβάσει… Και ούτε θα διαβάσουμε… Γεροί να είναι οι άνθρωποι να απολαμβάνουν τους μισθούς τους και τις συντάξεις… Και τα άλλα τυχερά της δουλειάς τους…

mardas-300x2251

Ο Κώστας Μαρδάς έχει δουλέψει επί σειρά ετών σε εφημερίδες και τηλεόραση, έχει γράψει πολλά βιβλία και τώρα εργάζεται στο “Καρφί” ως Διευθυντής Σύνταξης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.