Λύση σε φορολογικές αδικίες για ενοίκια, μπλοκάκια και αγροτικές επιδοτήσεις

Τρία ζητήματα φορολογικής αδικίας θα επιλύσει η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταθέσει στην βουλή κυριολεκτικά στο παρά πέντε λίγο πριν την έναρξη των φορολογικών δηλώσεων.

Συγκεκριμένα με τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει άμεσα στην βουλή θα επιλύονται φορολογικές αδικίες για τα ανείσπρακτα ενοίκια, φορολογούμενους με διπλές αμοιβές από μισθό και μπλοκάκι αλλά και για τους αγρότες.

Χθες όπως έγινε γνωστό μέχρι τέλους της εβδομάδας αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί η τροπολογία την οποία έχει ήδη έτοιμη το υπουργείο Οικονομικών, για το αφορολόγητο των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων των αγροτών για το οικονομικό έτος του 2014.

Αυτό δήλωσε στη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Όπως ανέφερε η Νάντια Βαλαβάνη, οι αποζημιώσεις που έχουν πάρει οι αγρότες το 2014 θα είναι εντελώς αφορολόγητες, ενώ σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις θα είναι αφορολόγητο το ποσό μέχρι 12.000 ευρώ.

Η ρύθμιση για τις επιδοτήσεις, όπως διευκρίνισε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, θα καλύπτει σχεδόν το 90% των αγροτών, δηλαδή τη μικρή και μεσαία αγροτιά. «Δεν μπορούν να βγουν τα σπασμένα από τους αγρότες», τόνισε από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αθέτησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για το αφορολόγητό τους.

Λύση όμως θα υπάρξει και για τα μπλοκάκια αφού με βάσητα όσα ισχύουν σήμερα, όσοι εισέπραξαν το 2014 αμοιβές από μπλοκάκι και παράλληλα είχαν και εισόδημα από μισθωτή εργασία, για το μπλοκάκι θα φορολογηθούν με 26% από το πρώτο ευρώ και για το μισθό με συντελεστές των μισθωτών.

Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να δώσει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους με μπλοκάκι αυτής της κατηγορίας να φορολογηθούν για το σύνολο του εισοδήματός τους ως μισθωτοί.

Επίσης όπως άλλωστε ήδη έχει κάνει γνωστό η κ. Βαλαβάνη θα δώσει λύση για τα ανείσπρακτα ενοίκια που μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΦΕ δεν μπορούν να απαλλαγούν της φορολόγησης με την εκχώρηση των ενοικίων στην εφορία..

Για να διορθώσει αυτή την αδικία, όπως είχε δεσμευτεί στην ΠΟΜΙΔΑ προσανατολίζεται να επαναφέρει τη δυνατότητα εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο, μέσω των εφοριών

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.