Λ.Ε.Ρ: Ονειρεμένο… ταξίδι στη Σμύρνη από τον ερευνητή Θ. Κοντάρα

Τετάρτη 20/1/16 το απόγευμα στην Ιματιοθήκη του ΛΕ Ραφήνας ο φιλόλογος και ερευνητής του πολιτισμού της Μ.Ασίας Θοδωρής Κοντάρας μας ταξίδεψε στους αγαπημένους τόπους της Σμύρνης και της Ερυθραίας.

600 λέξεις χαρακτηρισμοί για τις γυναίκες των περιοχών αυτών!

Μαγευτήκαμε για άλλη μια φορά από τον χειμαρώδη και γλαφυρό λόγο του αφηγητή μας, εισπράξαμε πολύτιμη γνώση από το πλούσιο υλικό που έχει συγκεντρώσει μέσα από κοπιαστική μελέτη και πολύχρονη εμπειρία και θυμηθήκαμε τη γλώσσα των προσφύγων γονιών και παπούδων μας.

Τι “κακαβρακάτες” και “αρσίζες”,τι “σουρμελούδες”, “αγγελοκαμωμένες” και “σαραντακοτσιδούδες”, απίστευτος ο πλούτος των λέξεων! Θα τις εκδόσει μας είπε σε βιβλίο. Το περιμένουμε!

Και στο τέλος τι να πεις για τη συγκινητική του χειρονομία! Πέρα από τα βιβλία που μας πρόσφερε για την βιβλιοθήκη μας, μας πρόσφερε και κλαδιά δάφνης από που λέτε;

Από τη Μονή Πελεκητής στην Τρίγλια, την πατρίδα των γονιών μας, όπου έχει πάει αρκετές φορές. Μας πρόσφερε επίσης και σπόρους από τις δάφνες αυτές, που συνάντησε στον δύσβατο δρόμο που οδηγεί στη Μονή και έχουν γίνει σήμερα τεράστια δέντρα! Μερικούς από αυτούς παρέλαβε με μεγάλη χαρά η παριστάμενη αντιδήμαρχος κ. Δήμητρα Τσεβά και ανέλαβε να τις φυτέψει σε κάποια σημεία του Δήμου μας.

Ανεκτίμητη η προσφορά του Θοδωρή Κοντάρα και τον ευχαριστούμε από καρδιάς. Ευχαριστούμε επίσης και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και υποσχόμαστε “κι άλλα τέτοια”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.