Μέσα στον μήνα έρχονται τέσσερα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ

Μετά τις 20 Ιανουαρίου, το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα, θα «βγουν» οι επίσημες προσκλήσεις για τέσσερα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πρόκειται για τα προγράμματα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων, την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων και την ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι προδημοσιεύσεις των οποίων έχουν αναρτηθεί από τα μέσα Οκτωβρίου.

Με βάση τον σχεδιασμό, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ τα δικαιολογητικά θα πρέπει τα καταθέτουν ηλεκτρονικά μετά την έγκριση της αίτησής τους. Ποια είναι τα τέσσερα προγράμματα

1. Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων: Στόχος είναι να ενισχυθούν 1.600 έως 1.800 επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν 1.500 νέες θέσεις εργασίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 130 εκατ. ευρώ.

2. Ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: Ο προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης της συγκεκριμένης δράσης ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι η ενίσχυση 2.200 πτυχιούχων και η δημιουργία 500 νέων θέσεων εργασίας.

3. Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων: Περί τις 600 με 700 υφιστάμενες επιχειρήσεις αναμένεται να ωφεληθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που είναι συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ.

4. Δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων: Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην ενίσχυση έως και 2.500 νέων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα σχέδια και στη δημιουργία 4.500 νέων θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ ενώ οι επενδυτικές προτάσεις που θα υποβληθούν θα έχουν επιχορηγούμενο προϋπολογισμό έως 60.000 ευρώ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.