Μήνυση Παπαμακάριου κατά εταιρίας στοιχηματισμού

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ εκπροσωπώντας και τους Βαγγέλη Τσεβά – Ανδρέα Μπέτση, ως μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, κατέθεσαν μήνυση κατά της «Tipico betting» και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Αναλυτικά στη μήνυση αναφέρονται τα παρακάτω:

”Στις 2 Φεβρουαρίου 2016, κατά την διάρκεια διεξαγωγής των προημιτελικών αγώνων Κυπέλλου της ΕΠΣΑΝΑ, εμφανίστηκε ξαφνικά όλως περιέργως φαινόμενο παράνομου στοιχηματισμού. Συγκεκριμένα, τα παιχνίδια μεταξύ των ερασιτεχνικών ομάδων Κορωπί-Λαυρεωτική, Κρυονέρι-Νικολακάκης, είχαν συμπεριληφθεί στο κουπόνι της εταιρείας «Tipico bet», με έδρα την Γερμανία και υποκατάστημα στο Βέλγιο. Η γνωστοποίηση του γεγονότος επέφερε αναστάτωση στον χώρο του ποδοσφαίρου της Ανατολικής Αττικής, δεδομένου ότι δημιουργήθηκαν υπόνοιες για συμμετοχή των ομάδων και κατά συνέπεια των νεαρών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών τους, σε διαδικασία χειραγώγησης των συγκεκριμένων αναμετρήσεων.

Η αποκάλυψη έγινε στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» του Κυριάκου Θωμαΐδη, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 μετά τα μεσάνυχτα και όπως ήταν επόμενο προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Οι συμμετέχουσες ομάδες δήλωσαν πλήρη άγνοια και προέβησαν εσπευσμένα σε ανακοινώσεις, προκειμένου να προστατεύσουν την τιμή και υπόληψη των ποδοσφαιριστών και των παραγόντων τους.

Μάλιστα στον αγώνα του Κορωπίου, όπου υπήρξε και ανατροπή του σκορ (από 0-1 στο ημίχρονο, 3-1 τελικό), λέγεται ότι παίχθηκαν αρκετά χρήματα και κάποιοι που στοιχημάτισαν, κέρδισαν αρκετά!

Η τωρινή διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ -που προέκυψε πριν από τέσσερις μήνες κατά τρόπο ανορθόδοξο, κι αφού ανατράπηκε βιαίως ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος Γιώργος Παπαμακάριος (ο οποίος, παρεμπιμπτόντως, έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ γι’ αυτό το θέμα)- καθυστέρησε χαρακτηριστικά, άγνωστο για ποιο λόγο, να αντιδράσει. Ενδεικτικά σημειώνουμε πως σε παρόμοια πρόσφατη περίπτωση, η Ε.Π.Σ. Αθηνών προσέφυγε στην δικαιοσύνη καταθέτοντας άμεσα ασφαλιστικά μέτρα κατά της στοιχηματικής εταιρίας, πετυχαίνοντας την άμεση διακοπή της αυθαίρετης και παράνομης εκμετάλλευσης των ερασιτεχνικών ομάδων.

(Παρατίθεται το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού: http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=270029 στο λεπτό 45’50’’).

Στις 10 Φεβρουαρίου 2016, δηλαδή δύο ημέρες μετά, ο Γιώργος Παπαμακάριος, ανέλαβε πρωτοβουλίες, κατόπιν προτροπής σωματείων, προβαίνοντας στην ακόλουθη δήλωση:

«Δεν βιάστηκα… Άφησα να περάσουν 18 ώρες για να δω τι θα πράξει η υποτιθέμενη ηγεσία της Ένωσης και διαπίστωσα -μετά λύπης μου- ότι δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση 4-5 αράδων για να στηρίξει τις ομάδες, στις οποίες βρέθηκαν να ποντάρουν κάποιοι παρανόμως! Γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά της ΕΠΣΑΝΑ, από ιδρύσεώς της… Επί προεδρίας μου, τέτοιο περιστατικό που δηλητηριάζει το ποδόσφαιρο, δεν είχε συμβεί. Ειλικρινά θλίβομαι που σήμερα συζητείται τέτοιο συμβάν, που ασφαλώς δεν περιποιεί τιμή σε κανένα και πρέπει η ΕΠΣΑΝΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες, από την δικαιοσύνη μέχρι και την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας, για να δούμε ποιοί και που έπαιζαν μέσω ίντερνετ, στοίχημα στο Βέλγιο με ομάδες της Ένωσής μας. Οφείλουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε για να λάμψει η αλήθεια. Δεν είναι δυνατόν η ΕΠΣΑΝΑ, να μην έχει καταδικάσει ακόμη το θλιβερό αυτό γεγονός».

Δηλώσεις καυστικές για την αβελτηρία της διοίκησης της ΕΠΣΑΝΑ έκαναν και οι παράγοντες των εμπλεκομένων συλλόγων, καθώς επίσης ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ανατολικής Αττικής, αφήνοντας αιχμές (παρατίθενται συνημμένα αποσπάσματα – στοιχείο Νο1).

Θορυβημένη από τις πολυποίκιλες αλλά πολύ έντονες αντιδράσεις παραγόντων και σωματείων, η διοίκηση της Ένωσης εξέδωσε με μεγάλη καθυστέρηση -μετά τα μεσάνυκτα της 10/2/2016- την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί από τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή “Δίκη στον ΣΚΑΙ” του Κυρ. Θωμαΐδη, στην οποία αναφέρθηκε ότι 2 αγώνες Κυπέλλου Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. συμπεριλήφθησαν στο δελτίο στοιχηματισμού αλλοδαπής εταιρείας, η Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. ξεκαθαρίζει πως θα προβεί άμεσα στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, θα προστατέψει τα σωματεία της, τους διαιτητές της και τις διοργανώσεις της. Ήδη έχει δοθεί εντολή στους νομικούς συμβούλους της Ένωσης, να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση του κύρους της Ένωσης και των διοργανώσεών της».

Ωστόσο, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 11ης Φεβρουαρίου 2016, η Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. δεν έλαβε προφυλάξεις, ούτε πήρε μέτρα κατά της στοιχηματικής εταιρίας, που χρησιμοποίησε παράνομα δύο αγώνες Κυπέλλου της Ένωσης, σε κουπόνι του στοιχήματος που κυκλοφόρησε διαδικτυακά. Απλά, η συγκυριακή πλειοψηφία απεφάσισε να βάλλει τους νομικούς (κ.κ. Μόσχοβο, Παπαβασιλόπουλο της Πειθαρχικής Επιτροπής), να αναζητήσουν το σχετικό κουπόνι από τον ΣΚΑΪ και σε έσχατη περίπτωση να καταφύγουν κατά του τηλεοπτικού σταθμού!

Η παράξενη ιστορία είχε συνέχεια, αφού, όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016, συμπεριελήφθησαν στα κουπόνια διαφόρων εταιριών στοιχηματισμού της Ευρώπης, οι ημιτελικοί αγώνες Κυπέλλου Ατλαντίδος-Νικολακάκη και Κορωπίου-Τριγλίας!

Άξιο απορίας είναι, ότι στον αγώνα Ατλαντίδος-Νικολακάκη μπήκε φραγή στον ζωντανό στοιχηματισμό, μετά το 42’ λεπτό του αγώνα, μόλις το σκορ διαμορφώθηκε σε 0-2! Όπερ σημαίνει πως υπήρχε μηχανισμός, με τον οποίο τα ματς μεταδίδονταν ζωντανά από το διαδίκτυο!

Παρά την καθολική κατακραυγή, η διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. δεν ασχολήθηκε με τις συνεχείς παραινέσεις για προσφυγή στην δικαιοσύνη σχετικά με τον παράνομο στοιχηματισμό σε αγώνες Κυπέλλου της ευθύνης της, αλλά η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης στην συνεδρίαση της Τρίτης 16/2/2016, κάλεσε τα σωματεία Α.Ο. Κορωπίου, Λαυρεωτική, Α.Ο. Κρυονερίου, Α.Π.Ο. Νικολακάκης και Α.Ο. Ατλαντίς για διευκρινήσεις, αναφορικά με δημοσιεύματα για στοιχηματισμό σε αγώνες Κυπέλλου! Στοχοποίησε δηλαδή τα σωματεία, θεωρώντας τα a priori ένοχα…

Επειδή το φαινόμενο του παράνομου στοιχηματισμού στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι πρωτόγνωρο και απειλεί να διαφθείρει συνειδήσεις νεαρών, ως επί το πλείστον, αθλητών.

Επειδή ο χώρος του αθλητισμού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος, στηριζόμενος στις αρχές της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι», οι οποίες βάλλονται από πρακτικές που αποβλέπουν σε προσυνεννοημένα αποτελέσματα και φυσικά στο παράνομο κέρδος.

Επειδή υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η τωρινή συγκυριακή πλειοψηφία της διοίκησης της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. έχει ευθύνες για το κλίμα αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί.

Επειδή πρέπει να διαλευκανθεί η υπόθεση και να ριχτεί άπλετο φως.

Ζητούμε

1. Να προχωρήσετε σε ενδελεχή έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα ή παραβατικές συμπεριφορές.
2. Να αποδοθούν κατηγορίες όπου αρμόζει.

Οι προσφεύγοντες
Γιώργος Παπαμακάριος
Βαγγέλης Τσεβάς
Ανδρέας Μπέτσης”.

Πηγή: pamebala.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.