Με απόφαση Βαλαβάνη παγώνουν μέχρι τον Ιούνιο οι διαγωνισμοί ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη

balabani

Παρατείνονται μέχρι τον Ιούνιο οι διαγωνισμοί ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως αναφέρουν πηγές του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Μεταξύ άλλων πρόκειται για τους διαγωνισμούς των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αυτό ζητήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία είναι αρμόδια για το ΤΑΙΠΕΔ.

Σημειωτέον ότι η σημερινή συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, που δεν επιβεβαιώνονται, παρά εμμέσως πλην σαφώς από αρμόδιες πηγές, η αναβολή του διοικητικού συμβουλίου είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης της υπουργού αναπληρώτριας Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Η τελευταία, εξάλλου, είχε σύσκεψη σήμερα με τα στελέχη του Ταμείου κατά τη διάρκεια της οποίας κατέστησε σαφές, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν πρόκειται να προχωρήσουν τουλάχιστον εωσότου ενημερωθούν πλήρως οι αρμόδιοι πολιτικοί προϊστάμενοι των προς αποκρατικοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων και εταιρειών.

Η παρέμβαση Βαλαβάνη στο ΤΑΙΠΕΔ αποδίδεται και στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα παραμείνει σε λειτουργία και εάν ναι με ποια μορφή ή διοίκηση. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.