Μπαξεβάνης : « Ονειρό μου, να ανεβάσουμε την Θύελλα εκεί που της αξίζει…»

Για τα όνειρα , τις εμπειρίες του και για το μέλλον της ομάδας του, μίλησε στο irafina ο δεξιός οπισθοφύλακας της Θύελλας Ραφήνας Θωμάς Μπαξεβάνης.

Πες μου λίγα πράγματα για εσένα…

Ξεκίνησα στις ακαδημίες Ελπίδες Ξάνθης σε ηλικία 8 ετών, πήραμε πρωτάθλημα ΕΠΣ Ξάνθης δύο φορές στην κατηγορία παίδων και νέων όπου και με παρακολούθησε η Σκόντα Ξάνθη και μου έγινε η πρόταση στα 15 μου και πήγα στην ομάδα. Εκεί έμεινα ένα χρόνο στο εφηβικό και μετά ανέβηκα στην δεύτερη ομάδα μέχρι τα 18 μου όπου και μπήκα στην αστυνομία και αναγκαστικά να φύγω. Όταν κατέβηκα Αθήνα λόγω της δουλειάς, η Θύελλα Ραφήνας με προσέγγισε και είπα αμέσως το ναι και βρίσκομαι εδώ από τότε.

mpaxebanis xanthi
Με την φανέλα της Σκόντα

Ποιος είναι ο απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς;

Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά, είχαμε φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα και καταφέραμε σχετικά εύκολα να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και πετύχαμε να φέρουμε το κύπελλο Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α για πρώτη φόρα στην Ραφήνα και φτάσαμε και στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών. Τα πράγματα πήγαιναν φανταστικά μέχρι τα μπαράζ όπου η ομάδα έδειξε κουρασμένη και με κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα δεν καταφέραμε να πανηγυρίσουμε την άνοδο.

thiella kypello

Πως βλέπεις την φετινή χρονιά με την Θύελλα μετά τις αποχωρήσεις που έχουν γίνει και τον ερχομό παικτών που είναι σε πιο νεαρή ηλικία;

Φέτος η ομάδα θέλει να δώσει ευκαιρίες σε νέους παίκτες από τις ακαδημίες της, στις οποίες υπάρχει πολύ ταλέντο σε συνδυασμό με τους έμπειρους παίκτες που έμειναν που είναι και ο κορμός της περσινής ομάδας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι στόχοι της Θύελλας αλλάζουν, στόχος μας είναι να πρωταγωνιστήσουμε και φέτος και να κυνηγήσουμε αυτά που θέλουμε.

Πως ένιωσες παίζοντας για την εθνική αστυνομίας στο ευρωπαϊκό και βαλκανικό πρωτάθλημα κατακτώντας, δεύτερη και πρώτη θέση αντίστοιχα;

Είναι μια καταπληκτική εμπειρία να εκπροσωπείς την χώρα σου, είχαμε πολύ έμπειρους παίκτες που παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες και καταφέραμε κάτι που δεν είχε ξαναγίνει από την ομάδα της ελληνικής αστυνομίας καθώς φέραμε τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες. Καταφέραμε και πήραμε την δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό της Τσεχίας όπου χάσαμε στον τελικό από της Γερμανία με 4-2 και την επόμενη χρονιά πήραμε το Βαλκανικό στην Ρουμανία.

mpaxebanis ethniki astynomias1

Στο ευρωπαΐκό της Τσεχίας(Δεύτερη Θέση)
mpaxebanis ethniki astynomias2
Βαλκανιονίκης στη Ρουμανία…

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάσεις το ποδόσφαιρο με την δουλειά σου;

Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο, κυρίως λόγω ωραρίων διότι δεν έχουμε συγκεκριμένες ώρες εργασίας και έτσι χάνω κάποιες προπονήσεις και σε κάποιους αγώνες δεν είμαι 100% έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα, επειδή δούλευα το προηγούμενο βράδυ. Όμως εδώ και αρκετό καιρό το παλεύω με τον ίδιο τρόπο και δεν τα παρατάω γιατί αγαπώ το ποδόσφαιρο και όσα και να είναι τα εμπόδια δεν πρόκειται να το αφήσω.

Όνειρα και σχέδια για το μέλλον…

mpaxebanis aek

Απέναντι στην ΑΕΚ

Είμαι ακόμα μικρός σε ηλικία και θέλω να κυνηγήσω το ποδόσφαιρο όσο μπορώ με την δουλειά, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο. Θέλω όμως να πάρω όσο περισσότερες εμπειρίες γίνεται γιατί ήδη μερικά από αυτά που έχω ζήσει στην Θύελλα όπως το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και η νίκη μας απέναντι στον Δικέφαλο στο Μενίδι με 1-0, ακόμα η κατάκτηση του Κυπέλλου που όπως είπα ήταν η πρώτη για ομάδα της Ραφήνας.

Φυσικά όμως και η άνοδος στην Γ΄Εθνική είναι μερικά πράγματα που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα μέσα μου. Όσον αφορά την Θύελλα, όνειρο μου είναι να την ανεβάσουμε εκεί που της αξίζει και για εμένα προσωπικά να πάρω όσο περισσότερες εμπειρίες γίνεται και να δουλέψω σκληρά και γιατί όχι να κάνω το βήμα παραπάνω.

Στέλιος Ανδρικάκης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.