Νέα λογοτεχνικά βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Μόλις κυκλοφόρησαν

Ελληνική λογοτεχνία
Μαριγώ Αλεξοπούλου: ΤΟ ΜΠΛΕ ΒΙΒΛΙΟ

Μια όμορφη συλλογή στίχων και μικρών πεζών με θέμα τη μητρότητα, την απώλεια και την αγάπη. Στη νέα συλλογή ποιημάτων της Μαριγώς Αλεξοπούλου η παλαιότερη και η νεότερη γενιά, χωρίς ποτέ να βρεθούν, συνομιλούν αθόρυβα μέσα από την κοινή τους ιδιοσυγκρασία, έστω προερχόμενες από καιρούς διαφορετικούς αλλά το ίδιο αβέβαιους και ρευστούς, από τη μετεμφυλιακή ρημαγμένη Ελλάδα μέχρι την Ελλάδα της κρίσης και της απόγνωσης.

01175 03

Ξένη λογοτεχνία

O ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΒΑΪΧ: εννέα ιστορίες

Μια έκδοση που περιλαμβάνει μια επιλογή από διηγήματα και νουβέλες ενός από τους σημαντικότερους γερμανόφωνους συγγραφείς όλων των εποχών και προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη μια αναπάντεχη θεώρηση του πολυποίκιλου πεζογραφικού έργου του Στέφαν Τσβάιχ. Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται έργα (γραμμένα από το 1900 έως το 1940) που έχουν ήδη μεταφραστεί στα ελληνικά, αλλά που η λογοτεχνική τους αξία είναι τόσο μεγάλη, ώστε η ιδέα μιας νέας προσέγγισης είναι εξαιρετικά προκλητική, και αφετέρου κείμενα που μεταφράζονται για πρώτη φορά και που αποκαλύπτουν εκ νέου την αριστοτεχνική του γραφή.

Περιλαμβάνονται οι ιστορίες: Ξεχασμένα όνειρα, Η γκουβερνάντα, Αμόκ, Είκοσι τέσσερις ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας, Λεπορέλα, Το χρέος που ξεπληρώθηκε αργά, Αυτός ήταν;, Καλοκαιρινή νουβέλα, Το χρονικό μιας κατάρρευσης

00161 03

Ο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΕΧΟΦ: σαράντα δύο διηγήματα

Ο Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχοφ, ο εξέχων εκπρόσωπος της ρωσικής ρεαλιστικής σχολής του 19ου αιώνα, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους διηγηματογράφους της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ενώ η συμβολή του στην εξέλιξη του θεάτρου κατά τον 20ό αιώνα είναι καθοριστική.
Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει μια επιλογή από διηγήματα του Αντόν Τσέχοφ, τα οποία δίνουν μια διαφορετική εικόνα του πολυσύνθετου έργου του μεγάλου αυτού δημιουργού, αναδεικνύοντας λιγότερο γνωστές πτυχές του. Ιστορίες βουτηγμένες στο μαύρο χιούμορ, στο μυστήριο και στον ερωτισμό, πολλές από τις οποίες μεταφράζονται πρώτη φορά στα ελληνικά.

Μερικά από τα διηγήματα (τα οποία μεταφράζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά):
Ο αμαρτωλός του Τολέδο, Η ζωντανή πραμάτεια, Ο κυρτός καθρέφτης, Το σουηδέζικο σπίρτο, Ο παπουτσής κι ο Εξαποδώ, Το βιολί του Ρότσιλντ, Το σπίτι με το μεσοπάτωμα, Ένας άνθρωπος μέσα σε θήκη, Η φραγκοσταφυλιά, Για τον έρωτα

00178 03

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.