Νέα μέτρα παίρνει η κυβέρνηση! Αυτό είναι το διπλό σχέδιο για την συμφωνία και για να μην υπάρξει χρεοκοπία μέσα στον Μάιο!

Η κλεψύδρα αδειάζει για τη χώρα σε ό,τι αφορά στη ρευστότητα και όπως εμμέσως πλην σαφώς ανέφερε ο Γ. Δραγασάκης η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί το πολύ ως τις αρχές Μαϊου αν όχι στα τέλη του μήνα.

Κάπως έτσι και για να μην υπάρξει ατύχημα με ανυπολόγιστα αποτελέσματα πρώτα απ’ όλα για την Ελλάδα και στη συνέχεια για την Ε.Ε. φαίνεται ότι ανέλαβε ενεργό ρόλο σε πολιτικό επίπεδο ο Α. Τσίπρας. Δεν ήταν απλά η επικοινωνία του με την Α. Μέρκελ όπου συμφωνήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών, αλλά και η επικοινωνία του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ που σε συνέχεια της επικοινωνίας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο συμφωνήθηκε να τρέξουν με ταχύτατους ρυθμούς τόσο οι έλεγχοι των τεχνικών κλιμακίων όσο και οι εργασίες του Brussels Group καθώς η χώρα πλέον δεν έχει χρόνο για χάσιμο.

Ήδη φαίνεται ότι από την πλευρά της Ελλάδας στα υπόλοιπα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις έχουν προστεθεί επτά ακόμη σημεία.
Η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων αλλά και η θέσπιση αντικινήτρων

Ένα νέο μοντέλο στις ιδιωτικοποιήσεις με συμμετοχή του κράτους, αλλά και διοχέτευση μέρους των κερδών στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Επιβολή φόρου πολυτελείας στα ακριβά ξενοδοχεία

Χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια στους πλειστηριασμούς

Νέα αξιολόγηση στους υπαλληλους του Δημοσίου

Πλήρης ανεξαρτητοποίηση της Γ.Γ. Εσόδων και της ΕΛΣΤΑΤ

Κατάργηση της ειδικής εισφοράς του ενός ευρώ στα καταλύματα υπέρ του ΣΕΤΕ

Παράλληλα φαίνεται πως ισχυρό ρόλο στη διαπραγμάτευση αναλαμβάνει ο επί πολλά χρόνια στενός συνεργάτης και πρόεδρος του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης ο οποίος είχε ήδη την πρώτη αναλυτική επικοινωνία με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κομισιόν Ν. Κοστέλο.

Σύμφωνα με το newsit.gr, oι κόκκινες γραμμές παραμένουν διαμηνύει το Μαξίμου, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα στα οποία πρέπει να γίνουν βήματα προς τα εμπρός για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και από τις δύο πλευρές και αυτό δεν σημαίνει υποχωρήσεις.

Επί της ουσίας το βασικό σχέδιο του Μαξίμου δεν είναι άλλο από την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας που θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας για τουλάχιστον δύο μήνες ως την οριστική συμφωνία στα τέλη του Ιουνίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.