Νίκος Γκαραβέλας: Ο καλύτερος ραδιοφωνικός παραγωγός στον κόσμο είναι Ραφηνιώτης!

Είμαι κι εγώ ένας από τους χιλιάδες ακροατές του «φαινόμενου» Νίκου Γκαραβέλα και κάθε βράδυ άνοιγα τέρμα το ραδιόφωνο για να ακούσω την βελούδινη φωνή που με ταξίδευε σε άλλη γη και σε άλλα μέρη.

n gkaravelas3

Για όσους τυχόν δεν τον γνωρίζουν, ο Νίκος Γκαραβέλας είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και ένας από τους λίγους γνώστες της country, της λαϊκής μουσικής που ξεκίνησε από τις αγροτικές περιοχές των νοτίων Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη δεκαετία του 1920 και έγινε σύντομα μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μουσικές του πλανήτη.

gradio

Η γέννηση του G-Radio

Το τελευταίο διάστημα η ενέργεια του έχει διοχετευθεί στον νέο του ραδιοφωνικό σταθμό G Radio (gradio.gr). Στόχος του είναι η δημιουργία ενός νέου τύπου ραδιοφώνου που εκμεταλλεύεται την αμεσότητα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, σεβόμενο απόλυτα την ποιότητα του προγράμματος και των ακροατών. «Η Νέα Γενιά του Ραδιοφώνου είναι εδώ, με μοναδικό ήχο και Server. Χωρίς διακοπές με άμεση σύνδεση σε μόλις 0.3 του δευτερολέπτου. Το ραδιόφωνο βρίσκεται σε ένα εκπληκτικό χώρο με όμορφη ενέργεια και ανθρώπους, ενώ το πλούσιο καθημερινό του πρόγραμμα ενισχύεται ακόμη περισσότερο τα σαββατοκύριακα με ενδιαφέρουσα θεματολογία. Αισθάνομαι πολύ περήφανος γιατί χιλιάδες φίλοι ακροατές από όλο τον κόσμο μας έχουν κάνει την καθημερινή τους συντροφιά» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

n gkaravelas2

Από τον Αθήνα 9,84 στο top ραδιόφωνο της Αμερικής

Το ταξίδι του Νίκου Γκαραβέλα ξεκινά από τον Αθήνα 9,84 και το κανάλι 1 του Πειραιά για να φτάσει στο Νάσβιλ του Τενεσί και τον θρυλικό ραδιοφωνικό σταθμό Legend. Επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ συνεργάστηκε με τον Galaxy 92FM ενώ για πολλά χρόνια η φωνή του ήταν το σήμα κατατεθέν του Love Radio 97,5.

Το 2004 βραβεύεται ως ο καλύτερος ραδιοφωνικός παραγωγός στον κόσμο από το CMA Nashville TN, ωστόσο ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό του ανάμεσα στους Ινδιάνους.
Μένοντας μαζί τους ο Νίκος Γκαραβέλας μυείται στα μυστήρια και την κοσμοθεωρία τους και ανακαλύπτει το καλά κρυμμένο πνεύμα της αρχέγονης Αμερικής. Έκτοτε ο αγώνας του για την διάδοση του Ινδιάνικου πολιτισμού και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ιθαγενών Αμερικανών γίνεται συστηματικός. Για αυτό του το έργο τιμήθηκε από τον εκπρόσωπο της φυλής των Απάτσι, Moctezuma, με τη διάκριση «Φτερό Αετού» και «Θώρακας Πολεμιστή» ενώ η φυλή των Σίου τον έχει τιμήσει με την απόδοση του ονόματος «ONOKIO», Άνεμος. Η ένδοξη φυλή των Κίουα και ο αρχηγός τους Dan Dawonayan του απέδωσαν το όνομα «Whispering Wind», θεωρώντας τον ενεργό μέλος στην προάσπιση των δικαιωμάτων των Ινδιάνων.

Παράλληλα, δημιουργεί 6 μουσικές συλλογές (Dream High I, II, III και Timeless I, II, III) σε συνεργασία με τις δισκογραφικές εταιρείες SONY, WEA, UNIVERSAL, ενώ το 2002 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, Country Music THE STORIES στο οποίο αποτυπώνει την μακροχρόνια έρευνα του. Η πορεία όμως διάδοσης της country δεν σταματά εδώ. Ο Νίκος Γκαραβέλας δημιουργεί την ηλεκτρονική μουσική εφημερίδα G-box (The Big Revival) καθώς και οκτώ συνεχή Country Music Festivals στην Αθήνα και άλλα τρια στην Λεμεσό.

Τον Φεβρουάριο του 2009 σε ειδική εκδήλωση του απονεμήθηκε Ιπποτική Τιμή από την Μεγάλη Βρετανία για την προσφορά του στο ευρωπαϊκό ραδιόφωνο ενώ και η UNESCO τον τίμησε με βραβείο για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Η Ραφήνα του Ν. Γκαραβέλα και ο δήμαρχος στα… decks

Ωστόσο, εκτός από την country ο Νίκος Γκαραβέλας αγαπά και τη… Ραφήνα η οποία δεν παύει ποτέ να τον εκπλήσσει και να τον εμπνέει. Λατρεύει τη θάλασσα ενώ την επόμενη φορά που θα πάτε για καφέ δεν αποκλείεται να τον δείτε να κάθεται δίπλα σας και να ετοιμάζει μια από τις επόμενες εκπομπές του.
Τις δύο αυτές αγάπες ο Νίκος Γκαραβέλας τις μοιράζεται με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου , Βασίλη Πιστικίδη, ο οποίος όχι μόνο είναι λάτρης του είδους, αλλά κάποια στιγμή έκατσε και ο ίδιος στην καρέκλα του μουσικού παραγωγού! «Εύχομαι στον Βασίλη ό,τι καλύτερο για ένα καλύτερο Δήμο. Η νέα γενιά του ραδιοφώνου www.gradio.gr είναι στην διάθεση του για οποιαδήποτε ανάδειξη προβλημάτων ή προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών. Καλή επιτυχία στο έργο σου», σημειώνει χαρακτηριστικά.

giannis garabelas

Γκαραβέλας και στην Τριγλία

Ο αδελφός του, ο Γιάννης Γκαραβέλας έχει την δική του εκπομπή στο G-Radio, αλλά είναι και ο Γενικός Αρχηγός της Τριγλίας. Από τότε που ανέλαβε έχει βοηθήσει σημαντικό στην καλή λειτουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.