Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο συνθέτης των ‘Τιτανικός’ και ‘Braveheart’ James Horner

Ο James Horner, ένας από τους πλέον ταλαντούχους κι επιτυχημένους μουσικούς στη βιομηχανία του Hollywood, έχασε τη ζωή του, όταν το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη στη Σάντα Μπάρμπαρα των ΗΠΑ. Ήταν 61 ετών.

Ο Horner χειριζόταν ο ίδιος το μικρό αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη σε απομακρυσμένη περιοχή, βόρεια της Σάντα Μπάρμπαρα. Οι Αρχές πραγματοποιούν έρευνα, για να εξακριβώσουν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Είχε βραβευτεί με δύο Όσκαρ για τη σύνθεση της μουσικής στην ταινία του James Cameron “Τιτανικός”. Είχε συνεργαστεί μαζί του ακόμη σε δύο Star Trek και τις κλασικές ταινίες ‘A Beautiful Mind,’ ‘Field of Dreams’ και ‘Apollo 13.’

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η βοηθός του, Sylvia Patrycja. “Χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο, με τεράστια καρδιά και ασύλλυπτο ταλέντο. Πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράστασή σας και την αγάπη σας”, έγραψε.

“Η δουλειά μου – κι αυτό είναι κάτι που συζητάω συνέχεια με τον Jim – είναι να εξασφαλίζω, ότι σε κάθε στροφή της ταινίας, ο κόσμος θα βλέπει κάτι, το οποίο θα μπορεί να νιώσει με την καρδιά του”, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του το 2009. “Όταν χάνουμε έναν χαρακτήρα, όταν κάποιος κερδίζει, όταν κάποιος χάνει, όταν κάποιος εξαφανίζεται, όλη την ώρα, συνεχώς, προσπαθώ να δώσω αυτό που η καρδιά νιώθει. Αυτός είναι ο ρόλος μου”.

Το τραγούδι “My heart will Go On” από τον Τιτανικό, που ερμήνευσε η Celine Dion, πούλησε 27.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως.
Συνολικά, είχε λάβει 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ, για τις ταινίες: Braveheart (1995), A Beautiful Mind (2001), An American Tail (1986), Field of Dreams (1989), Apollo 13 (1995) και House of Sand and Fog (2003).

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν τα διεθνή μέσα, οι Horner και Cameron συνεργάζονταν για τη νέα ταινία Αvatar.

Επίσης, είχε συνθέσει τη μουσική σε τρεις ταινίες που αναμένεται να βγουν τους επόμενους μήνες στους κινηματογράφους, το Southpaw με τους Jake Gyllenhaal και Rachel McAdams, το Wolf Totem και το “The 33”, ένα δράμα για την τραγωδία που σημειώθηκε το 2010 στη Χιλή.

Η σπουδαία καριέρα του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δουλειά του στις ταινίες: The Lady in Red (1979), Wolfen (1981), Star Trek II: The Wrath of Khan (1982) and Star Trek III: The Search for Spock (1983), Red Heat (1988), Glory (1989), The Rocketeer (1991), Patriot Games (1992), Searching for Bobby Fischer (1993), Jumanji (1995), How the Grinch Stole Christmas (2000), Troy (2004) και The Amazing Spider-Man (2012).

Ο πατέρας του, Harry Horner, είχε επίσης βραβευτεί δύο φορές με Όσκαρ, στις κατηγορίες Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Σκηνογραφίας για τις ταινίες The Heiress και The Hustler.

Πηγή: news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.