Ξεκίνησε το enetpress.gr

enetpress.gr

Οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» δημιούργησαν ειδησεογραφικό site και… αυτοσυστήθηκαν στο κοινό.

«Ποιος θα το πίστευε, ε; Να’ μαστε πάλι εδώ, πολύ σκληροί για να πεθάνουμε, πολύ ανήσυχοι για να παροπλίσουμε τις πένες μας, πολύ ξεροκέφαλοι για να καταντήσουμε το τσίρκο των εκπαιδευμένων ψύλλων του αφέντη. Να’ μαστε πάλι εδώ, οι εργαζόμενοι της “Ελευθεροτυπίας”, που δεν θα μπορούσε να είναι απούσα από αυτές τις εκλογές. Γιατί διακυβεύονται πολλά – όχι μόνο για τον τόπο, αλλά και για μας τους ίδιους, για τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπειά μας, για τη δυνατότητα να αντικρίζουμε το πρόσωπό μας κάθε πρωί στον καθρέφτη χωρίς να ντρεπόμαστε γι’ αυτό που βλέπουμε» έγραψε σχετικά ο Παύλος Μεθενίτης.

Το δελτίο Τύπου.

«Το νέο ενημερωτικό site μας βρίσκεται από σήμερα στο “αέρα” του διαδικτύου. Οσοι ξεκινήσαμε αυτό το site, συναντηθήκαμε στην επανέκδοση της “Ελευθεροτυπίας”. Κάποιοι μετρώντας ήδη δεκαετίες στην ιστορική πια εφημερίδα, κάποιοι άλλοι έχοντας πίσω τους άλλες εφημερίδες, σταθμούς ή κανάλια. Για δυο χρόνια παλέψαμε, με νύχια και με δόντια, να κρατήσουμε ζωντανό το έντυπο, να διατηρήσουμε αυτά που το έκαναν να ξεχωρίζει από τα άλλα: τη συνέπεια, την

κοινωνική ευαισθησία και τον πλουραλισμό του. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε – κι ακόμη περισσότερα.
Διαπιστώσαμε όμως ότι ενώ εμείς, ως εργαζόμενοι, κάναμε το καθήκον μας, ο εκδότης δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του. Ήθελε να εμφανίζεται ως ο ιδιοκτήτης-διαχειριστής ενός σημαντικού ονόματος στο χώρο των ΜΜΕ, αφήνοντάς μας απλήρωτους για 11 μήνες και κοροϊδεύοντας μας σε κάθε ευκαιρία, δίνοντας υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρούσε.

Αποφασίσαμε λοιπόν ότι δεν έχουμε ανάγκη από κανένα εκδότη. Μπορούμε να πάμε καλύτερα χωρίς αυτούς, χωρίς τις παρεμβάσεις και τις εμμονές τους, υπερασπιζόμενοι τη δουλειά μας, αλλά και την αξιοπρέπειά μας. Ετσι προέκυψε λοιπόν το enetpress.gr».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.