Ξεχάστε τα βρώμικα πιάτα, γιατί τώρα μπορείτε να τα… φάτε!

u03c0u03b9u03acu03c4u03bf

Ένα ζευγάρι Βέλγων σχεδιαστών έχει καταλήξει σε μια σειρά από βρώσιμα πιάτα, που είναι φιλικά στο περιβάλλον, έχουν καλή γεύση και πάνω από όλα σώζουν τους ανθρώπους από την ταλαιπωρία να πλένουν τα πιάτα. Μήπως βάζουν και τέλος στο πλυντήριο πιάτων;

piato2
Πρόκειται για νέους επιχειρηματίες, τους Helene Hoyois και Thibaut Gilquin, οι οποίοι είχαν την ιδέα μετά από ένα πάρτι που έκαναν μια νύχτα και οι ίδιοι βρέθηκαν μπροστά σε ένα βουνό από βρώμικα πιάτα που έπρεπε να καθαρίσουν. Τότε ο Thibaut στράφηκε στην Helene και τη ρώτησε: «Κι αν τρώμε τα πιάτα;».
Το αστείο, όμως, στην πορεία άρχισε να τους απασχολεί και το δίδυμο κόλλησε στην ιδέα. Έτσι, ξεκίνησαν μερικές δοκιμές και τελικά κατέληξαν στα βιώσιμα πιάτα: είναι μικρού μεγέθους και κατασκευασμένα με υλικά όπως άμυλο πατάτας, νερό και λάδι.

Το προϊόν είναι αρκετά σκληρό, για να κρατάει όλα τα είδη τροφίμων αλλά και εύπεπτο. Επίσης, σύμφωνα με τους δημιουργούς, είναι βιοδιασπώμενα και έχουν ουδέτερη γεύση, η οποία συμπληρώνει γλυκά και αλμυρά, ενώ η χρήση τους ενδείκνυται και στο φούρνο.

Όταν δημιουργήσουν το πρώτο πρωτότυπο, που προς το παρόν χρηματοδοτείται από τις αποταμιεύσεις τους, και το έργο τους κριθεί επιτυχημένο, θα λάβουν οικονομική στήριξη από τον οργανισμό Wallonia Creative, για να δημιουργήσουν μια εταιρεία με την επωνυμία «Do Eat» (Φάτε).

Σήμερα, έχουν ένα μικρό γραφείο σε κτίριο περίπου 30 χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες, με περίπου 30 εργαζόμενους. Το δίδυμο σχεδιάζει να ολοκληρώσει την γκάμα των βρώσιμων σκευών κουζίνας και με ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, μπολ κ.α. Επίσης, θέλουν να επεκτείνουν τα προϊόντα τους σε άλλες χώρες όπως στην Ισπανία, τη Γαλλία και στη Ελβετία.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.