Οι γυναίκες με καμπύλες γεννούν πιο έξυπνα μωρά

Σαν απομηχανής θεός, η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Πίτσμπουργκ στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ φέρνει καλά νέα για τους υπέρμαχους των ζουμερών οπισθίων και επιβεβαιώνει το γεγονός πως οι μεγάλοι γοφοί αντιστοιχούν σε υγιείς οργανισμούς.

Αυτό όμως που ενισχύει ακόμα περισσότερο την λόγω μελέτη είναι πως οι γυναίκες που έχουν συγκεντρωμένο το λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματός τους γεννούν και πιο έξυπνα παιδιά.

Ο καθηγητής Will Lassek, επιδημιολόγος της δημόσιας υγείας στο Πίτσμπουργκ, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, εξηγεί: «Το λίπος στις περιοχές αυτές, είναι μια αποθήκη για την οικοδόμηση του εγκεφάλου του μωρού. Χρειάζεται μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος για να δημιουργηθεί ένα δυνατό νευρικό σύστημα. Το λίπος σε αυτή την περιοχή είναι εμπλουτισμένο με DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ), το οποίο είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Φαίνεται ότι οι γυναίκες είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να συσσωρεύουν εκεί αυτό το λίπος».

Ο David Bainbridge, αναπαραγωγικός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, που έχει επίσης μελετήσει το γυναικείο σχήμα του σώματος, είπε ότι τα τελευταία ευρήματα θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες με καμπύλες πιο ελκυστικές. Για παράδειγμα η τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ είναι τόσο ελκυστική: Τα παιδιά της είναι πιθανό να είναι πιο έξυπνα.

«Εχει αποδειχτεί ότι η συσσώρευση λίπους στους μηρούς και τους γλουτούς μιας γυναίκας θα μπορούσε να δώσει πιο πλούσιο μητρικό γάλα. Οι μητέρες αυτές έχουν υψηλότερα επίπεδα λιπιδίων».

Τέλος και το 2009, ερευνητές στο πανεπιστήμιο St Andrews της Σκοτίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες προτιμούν τις ζουμερές γυναίκες γιατί πιστεύουν πως είναι πιο υγιείς για να κάνουν παιδιά.

πηγή: dailymail

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.