Οι κτηνοτρόφοι στον Φιλίππου. Τι τους είπε ο Αντιπεριφερειάρχης

Έκτακτη συγκέντρωση κτηνοτρόφων της Ανατολικής Αττικής – προφανώς πολιτικά παρακινούμενη – πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου μετά από σχετική πρόσκληση του Δ.Σ. του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος».

Σημειώνουμε ότι ψευδώς και σε βάρος της Περιφέρειας Αττικής είχε διαδοθεί προς τους κτηνοτρόφους της Ανατολικής Αττικής ότι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕΑΑ (ΔΑΟΚ) έκλεισε 47 κτηνοτροφικές μονάδες και με αυτόν τον τρόπο είχε από «άγνωστους» κύκλους διασπαρθεί έντονη ανησυχία στους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Μετά από διάλογο και αφού τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και ιδιαίτερα το θέμα των βοσκοτόπων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, τοποθετήθηκε ως εξής:

α) επισήμανε ότι καλό είναι οι κτηνοτρόφοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της κτηνοτροφίας στην περιοχή και να μην εμπλέκονται στα πολιτικά παιχνίδια που διάφοροι «άγνωστοι» θέλουν να παίξουν σε βάρος τους. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής

Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, είχε θέσει στις βασικές της προτεραιότητες τη ρύθμιση των βοσκοτόπων της Ελλάδας, μια διαδικασία που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια, καθώς όσο δεν προχωρά η θεσμοθέτηση βοσκοτόπων, η χώρα κινδυνεύει να υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις χάνοντας τις επιδοτήσεις που έχει λάβει.

β) τόνισε ότι για την Αττική που λόγω της μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης, είναι περιορισμένοι οι χώροι που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν βοσκότοποι, η Περιφέρεια Αττικής με υπόμνημά της έχει αιτηθεί να γίνει ειδική πρόβλεψη προκειμένου να καταστεί εφικτή η διατήρηση και η περαιτέρω ανάπτυξη της κτηνοτροφικής δραστηριότητας στην περιοχή.

γ) όσον αφορά στο φημολογούμενο κλείσιμο 47 κτηνοτροφικών μονάδων στην Ανατολική Αττική, ο κ. Φιλίππου ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι παρόλο που αυτό έχει προβλεφθεί με τον Ν. 4056/2012 από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η ΔΑΟΚ Ανατολικής Αττικής έχει εκδώσει μόνο δύο αποφάσεις για διακοπή λειτουργίας κτηνοτροφικών μονάδων λόγω πρόδηλων παραβάσεων, εκ των οποίων για τη μια έχει ήδη υποβληθεί ένσταση. Αυτό αποδεικνύει ότι τόσο η Περιφέρεια Αττικής όσο και η ΔΑΟΚ Ανατολικής Αττικής στέκονται στο πλευρό των κτηνοτρόφων παρά τις απαγορεύσεις που επιβάλλει ο παραπάνω νόμος, πάντα στο πλαίσιο των αρχών της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης.

filippou ktinotrofoi2

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τους παριστάμενους κτηνοτρόφους να κλείσουν τα αυτιά τους στις διάφορες πολιτικές «σειρήνες» ειδικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και να εμπιστεύονται την Περιφέρεια Αττικής, καθώς η νέα διοίκηση αλλά και οι υπηρεσίες της έχουν εμπράκτως αποδείξει ότι βρίσκονται δίπλα στους κτηνοτρόφους με κύριο μέλημά τους τόσο τη διατήρηση της υπάρχουσας κτηνοτροφικής δραστηριότητας όσο και τη μελλοντική της ανάπτυξη στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί για την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.