Οι νέοι βουλευτές στην Περιφέρεια Αττικής

Από τους 15 βουλευτές που εκλέγονται στην Περιφέρεια Αττικής, μόλις οι τέσσερις θα καθίσουν στα έδρανα της βουλής για πρώτη φορά, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένας βουλευτής από το ΠΟΤΑΜΙ.

skouroliakos

Πάνος Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ)
Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Ανάβυσσο του Δήμου Σαρωνικού. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και θέατρο στις σχολές του «Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» και «Πέλλου Κατσέλη». Εργάζεται στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Συνεργάσθηκε με περιοδικά και εφημερίδες δημοσιεύοντας κείμενα για τον πολιτισμό και την πολιτική. Εξέδωσε δύο συλλογές διηγημάτων. Διευθύνει την «Ανώτερη Σχολή Θεάτρου» του Πειραϊκού Συνδέσμου. Διδάσκει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης (1997 – 2007) και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Οργανώθηκε το 1974 στην ΚΝΕ και εν συνεχεία στο ΚΚΕ έως το 1985. Μέλλος στου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από την ίδρυσή του, συμμετέχει ενεργά, ως μέλλος νομαρχιακών επιτροπών και μέλλος της Κεντρικής Επιτροπής (2000 – 2004 και 2010 έως σήμερα). Συμμετέχει ενεργά στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ κατ αρχήν στη Φθιώτιδα και εν συνεχεία στην Αττική. Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ το 1993 και 1996 στη Φθιώτιδα και του ΣΥΡΙΖΑ το 2004 στην Αττική.

dedes

Γιάννης Δέδες (ΣΥΡΙΖΑ)
Είναι δόκτωρ Χειρουργός Ορθοπεδικός. Έχει διατελέσει διευθυντής στο ΚΑΤ και μέλος επιστημονικών εταιρειών στην Ευρώπη και την Αμερική. Ως ιδρυτικό μέλος και συνδικαλιστής της ΕΙΝΑΠ συμμετείχε σε 5μελείς επιτροπές της ΕΙΝΑΠ στο Ασκληπιείο Βούλας και στο ΚΑΤ. Έχει διατελέσει επίσης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών. Είναι μέλος του Συνασπισμού και από το 2007 έως το 2012 είχε τη θέση του συντονιστή γραμματέα Ο.Μ. Αχαρνών. Πήρε μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2006, 2010 και 2014. Ήταν αναπληρωματικός βουλευτής Αττικής στις εκλογές του 2012.

sotiriou eleni

Ελένη Σωτηρίου (ΣΥΡΙΖΑ)
Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ από το ιδρυτικό του Συνέδριο. Δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στο Τμήμα Εργατικής Πολιτικής και συμμετέχει στην οργανωτική δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική. Οργανώθηκε στην Αριστερά στα φοιτητικά της χρόνια. Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και ήταν ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ. Διατέλεσε για χρόνια μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Πρωτοστάτησε στη δράση των Επιτροπών Ακρίβεια-Στοπ και στο κίνημα κατά των διοδίων. Πήρε από την πρώτη στιγμή ενεργητικά μέρος στο κίνημα των πλατειών και σε όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην τρόικα και το καθεστώς αποικίας χρέους, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα με τη συνενοχή των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Δραστήριο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2007, συνέβαλε και στις εκλογικές του μάχες ως υποψήφια βουλευτής της περιφέρειας Αττικής το 2007, 2009 και 2012, και ως υποψήφια ευρωβουλευτής το 2009. Γεννήθηκε το 1972 στις Ερυθρές Αττικής, από γονείς αγρότες και αριστερούς. Πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως υπάλληλος σε ιδιωτικές εταιρίες. Είναι μητέρα ενός κοριτσιού 2 ετών.

mavrotas

Γιώργος Μαυρωτάς (ΠΟΤΑΜΙ)
Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Έπαιξε πόλο στον Ν.Ο.Βουλιαγμένης και συμμετείχε με την εθνική ομάδα σε 5 Ολυμπιάδες, έχοντας το ρεκόρ συμμετοχών για ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα με 511 συμμετοχές. Το 1999 έγινε ο πρώτος Έλληνας πολίστας που έπαιξε στη Μικτή Κόσμου, ενώ το 2001 βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του στον αθλητισμό. Παράλληλα, τελείωσε τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και το 2000 πήρε το διδακτορικό του από το ΕΜΠ στο αντικείμενο της Επιχειρησιακής Έρευνας με εφαρμογές στην Ενέργεια, στην Οικονομία και στο Περιβάλλον. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ με πλούσιο ερευνητικό έργο. Το 2010 έγραψε το μυθιστόρημα «Το Θεώρημα της επτάδας». Διετέλεσε Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου στη Δημοτική Κοινότητα Βουλιαγμένης (2011-2014). Από το Φεβρουάριο του 2014 δραστηριοποιείται πολιτικά με «Το Ποτάμι» στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη. Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και σήμερα είναι μέλος της 7μελούς συντονιστικής επιτροπής του Ποταμιού και υπεύθυνος για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.