Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Πάρνηθα

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που απείλησε τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας. Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην περιοχή υπήρχαν μόνο μικρές εστίες φωτιάς, που, πλέον, δεν απειλούν σπίτια.

Η φωτιά, που ξέσπασε στις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου, ήταν επικίνδυνη, καθώς νωρίτερα απείλησε σπίτια, που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στη δασική περιοχή που τυλίχτηκε στις φλόγες.

Στην περιοχή έσπευσαν 25 οχήματα της Πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες, ενώ επιχειρούσαν και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σύντομα όμως, και καθώς τα μέτωπα της φωτιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας ήταν δύο -στις περιοχές Πηγή και Μοναστήρι- οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και αριθμούσαν 90 πυροσβέστες με 30 οχήματα.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή παραμένουν οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί και ένα ελικόπτερο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά και περίοικοι, που, κατά πληροφορίες, συμμετείχαν με όποιον τρόπο μπορούσαν στην κατάσβεση της φωτιάς, προσπαθούσαν να την περιορίσουν σε συγκεκριμένα όρια.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει σε πεύκα, στο τέρμα της οδού Ιωάννη Μίχα. Στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Πληροφορίες ανέφεραν πως οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση 150 μέτρων από ορισμένα εξ αυτών.

Στην περιοχή, ακόμη, υπάρχουν δύο μοναστήρια. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν τεθεί σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εκκένωσής τους.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.