Ο Έλληνας που έχει μοιράσει 3.000 ζευγάρια σε άπορους

Κάποιοι συγκεντρώνουν τρόφιμα, άλλοι φάρμακα ή κουβέρτες. Ο Στέργιος Τσακίρης αποφάσισε να βοηθήσει τους Ελληνες που βρίσκονται σε δεινή θέση με τον τρόπο που εκείνος γνωρίζει καλύτερα: επιδιορθώνοντας παπούτσια.

Ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων επιδιόρθωσης παπουτσιών, ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια μία πρωτοβουλία χάρη στην οποία έχουν μοιραστεί σε άπορους και άστεγους πάνω από 3.000 ζευγάρια παπούτσια.

Η ιδέα προέκυψε όταν άνθρωποι που είχαν ανάγκη πήγαιναν στα υποκαταστήματα της επιχείρησης, σε όλη την Ελλάδα και παρακαλούσαν για ένα ζευγάρι παπούτσια. Τότε, μέσω αφίσας που μπήκε στα καταστήματα, ο κ. Τσακίρης κάλεσε τους πελάτες να φέρουν τα παπούτσια που δεν φορούσαν πια, προκειμένου να μοιραστούν σε εκείνους που τα χρειάζονταν.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική.

Οι υπάλληλοι άρχισαν να συγκεντρώνουν τα παλιά παπούτσια και να τα κάνουν σαν… καινούρια, βάζοντας νέους πάτους, ράβοντας τα ξηλωμένα σημεία και βάφοντάς τα. Το 2013 μοιράστηκαν τουλάχιστον 1.200 ζευγάρια παπούτσια σε εκείνους που είχαν ανάγκη, ενώ σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσακίρης στο ΑΠΕ, πέρυσι διανεμήθηκαν άλλα 1.800 ζευγάρια.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.