Ο Διαμ. Μπασαντής απαντά στον Βασ. Πιστικίδη

Την φράση αυτή δεν την είχα ακούσει στη ζωή μου. Ίσως γιατί ποτέ δεν έμπλεξα με μικροπολιτικές, όπου κάποιοι κάνουν τους λαγούς, άλλοι τα κουνέλια ή τις κότες και μερικοί τα γουρούνια. Τέτοιες μικροπολιτικές έφεραν την χώρα, αρχικά στην ηθική, στη συνέχεια στην πολιτική και στο τέλος στην οικονομική χρεωκοπία.

Ξαφνιάστηκα λοιπόν όταν μου είπε την φράση αυτή, με έντονο ύφος, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης στη χθεσινή (29-9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου της πόλης.

Με ξάφνιασε ακόμα που ο κ. Πιστικίδης έδειχνε να μην καταλαβαίνει πως μια παρανομία σε βαθμό πλημμελήματος (απορροές βοθρολυμάτων επί 7ετία) στελέχους του δημοτικού συμβουλίου, όπως και να το κάνουμε, έχει και πολιτική χροιά. Επιπλέον οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι λογικό να αποτελούν μέρος ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί την πόλη.

Ακόμα ο δήμαρχος δεν είναι δυνατόν να ξεκινά την τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο στον εκπρόσωπο των 18 δημοτών, που υπογράφουν την παραπάνω καταγγελία, με μια τέτοια φράση που φτάνει στα όρια του πολιτικού «πογκρόμ». Κρίμα…

Μετά από 30 χρόνια στην δημοσιογραφία (στις περισσότερες αθηναϊκές εφημερίδες) και 25 χρόνια επιστημονική διαδρομή (σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική) δεν πήγα στο δημοτικό συμβούλιο για να κάνω μικροπαραταξιακή πολιτική. Αντιθέτως είχα σκοπό να αφυπνίσω συνειδήσεις έναντι μιας υγειονομικής βόμβας, που όπως φάνηκε και από την συζήτηση, σε κάποιους συμβούλους έχει γίνει συνήθεια σε τέτοιο βαθμό ώστε καταντά… ανεκτή! Αλήθεια τι άλλο δείχνει ερώτημα δημοτικού συμβούλου για το «αν ο παρανομών χρησιμοποιεί αντλία (!) ή αφήνει τον βόθρο του να ξεχειλίζει επί 7 χρόνια…». Η αστυνομία και στις δύο περιπτώσεις του ασκεί δίωξη για πλημμέλημα…

Τέλος, ως προς το θέμα της αντιμετώπισης των βοθρολυμάτων στους δρόμους οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ο κ. Πιστικίδης είναι ο πρώτος δήμαρχος που κατάφερε κι έφτιαξε σχετικό κανονισμό και επιτροπή και άρχισε να βάζει πρόστιμα σε όσους παρανομούν. Κανένας μέχρι σήμερα ΔΕΝ είχε κάνει τίποτα με αυτό. Τουλάχιστον όσοι θα αρχίσουν να πληρώνουν χιλιάρικα θα μάθουν πως κοστίζει φθηνότερα το βυτιοφόρο!!!

Και όσο για τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης που θα αποτελούσε λύση για όλα αυτά κ. δήμαρχε τα πράγματα ΔΕΝ είναι όπως τα λέτε. Σας θυμίζουμε πως εδώ και χρόνια υπάρχουν δύο χωροθετήσεις γι’ αυτόν. Μια θέση μπροστά στο νεκροταφείο. Και άλλη μια στο Πλατύ Χωράφι. Όμως εδώ και μια τριετία οι δημοτικοί άρχοντες επιχειρούν να μην γίνει και να ξαποστείλουν τα λύματα… στην Ψυτάλλεια!! Μάλιστα οι προηγούμενοι έκαναν ένα αστείο δημοψήφισμα με ένα αστείο ερώτημα.

Δυστυχώς δεν φαίνεται να σας ενδιαφέρουν ούτε η υγεία των κατοίκων ούτε τα υψηλά πρόστιμα στην χώρα και στην περιοχή μας από την Ευρώπη. Και αντιθέτως μοιάζει να σας ενδιαφέρει μόνο το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Για τον λόγο αυτόν αυτοσχεδιάζετε ψάχνοντας πάντα για μια λύση, για μια πρόταση, για μια μελέτη, που θα τα στείλει… μαγικά στην Ψυτάλλεια!

Συνεπώς το ότι ακόμα έχουμε βόθρους ή ότι τρέχουν λύματα στους δρόμους μας ήταν και είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ. Αν υπάρξει πολιτική βούληση μπορεί να βρεθεί μια ορθολογική, οικονομικά βιώσιμη και τεχνικά εφικτή λύση. Με τις προηγούμενες διοικήσεις το πρόβλημα χρόνισε και αυτό φανερώνει την πολιτική αδυναμία τους. Το ότι κι εσείς σήμερα έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας είστε στον ίδιο παρονομαστή δείχνει πολιτική ατολμία.

Αλλά για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε και πάλι…

Διαμαντής Μπασαντής
Δημοσιογράφος/Διδάκτωρ Επικοινωνίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.