“Ο θεός από τη Ραφήνα”

Αυτές οι γιορτινές μέρες της Χριστιανοσύνης έχουν ως πηγή το γεγονός της εμφάνισης του Θεού επί της γης για όσους την πιστεύουν όπως την περιγράφουν τα ευαγγέλια.

Ο Θεός των απανταχού χριστιανών, δογμάτων, αιρέσεων κ.λπ. γεννήθηκε στη Ναζαρέτ και ήρθε να σώσει τον κόσμο από την αμαρτία, τον θάνατο και τη δυστυχία. Το βέβαιο είναι ότι δεν κατάφερε τίποτε από αυτές τις προσδοκίες, παρά την καλή Του πρόθεση. Πάλεψε, δίδαξε, σταυρώθηκε επί ματαίω. Δεν σώζεται το γένος των ανθρώπων, είναι καταδικασμένο σαν το γένος των Ελλήνων που δεν σώζεται με τίποτε όσα κι αν πάθει, κι αν διδαχθεί, όποιος και αν το κυβερνήσει.

Εμείς ό,τι ξέρουμε, ξέρουμε. Θα έλεγε κανείς ότι έχουμε δικό μας θεό, φιλέλληνα, που πάντα βάζει το χέρι του την τελευταία στιγμή και μας σώζει από κάθε εξωτερικό και εσωτερικό εχθρό. Αν και ποτέ δεν μας έσωσε, και αυτό αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, εφόσον καταντήσαμε στην υφήλιο οι τελευταίοι των τελευταίων (εξαιρουμένων των φυλών της ζούγκλας και της ερήμου και όχι όλων), παρ’ όλα αυτά πιστεύουμε ότι επιτέλους από κάπου θα εμφανιστεί το θαυματουργό χέρι. Επιδιώκουμε να βρούμε τους σωτήρες από την εκλογική κάλπη, αλλά σύντομα διαπιστώνουμε ότι πιστέψαμε σε… θεό-μαϊμού που μας εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια με τη μορφή διαφόρων πολιτικών προσώπων.

Η τελευταία μεταμόρφωση του θεού της Ελλάδος έχει τη μορφή ενός ελπιδοφόρου νεαρού, του Αλέξη Τσίπρα. Συντομότατα όμως θα τον ανεβάσουμε και αυτόν προς τον Γολγοθά… ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό των προφητών ότι αυτός ο λαός δεν σώζεται με τίποτε. Αυτές τις μέρες άρχισε μια καινούργια θεολογικοπολιτική συζήτηση ότι υπάρχει κάποιος άλλος θεός, και μάλιστα όχι μακριά προς το Ισραήλ, αλλά εδώ κοντά μας, ούτε μισή ωρίτσα με την Αττική Οδό. Οι νεοέλληνες Μάγοι που οδηγούνται από το άστρο της γνώσης προσδιορίζουν τον τόπο του στη Ραφήνα. Για πρώτη φορά θεός διαμένει σταθερά σε γνωστή διεύθυνση.

Κανένας δεν τον βλέπει, κανένας δεν τον ακούει, είναι οχυρωμένος στο μεγαλείο του και κατά πληροφορίες επικοινωνεί σπανίως με κάποιους εκλεκτούς όπως ακριβώς έκανε και ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης. Τελευταία επικοινωνία λέγεται ότι είχε με τον Τσίπρα, όχι βέβαια πρόσωπο με πρόσωπο (κανείς δεν βλέπει το πρόσωπο του θεού), αλλά με τηλεφωνική φωνή. Δεν ξέρουμε τι οδηγίες του έδωσε, αλλά σίγουρα θα τον συμβούλεψε σωστά.

Αυτός ξέρει, οκτώ χρόνια μας κυβέρνησε και μας έσωσε, ας τον εμπιστευθούμε, είναι πολύπειρος, είναι πάνσοφος, δηλαδή είναι τέρας μορφώσεως! Καλές γιορτές.

Γράφει ο Βασίλης Γκουρογιάννης

gkourigiannis

Δικηγόρος – συγγραφέας
Πηγή: ethnos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.