Ο κορυφαίος ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς έχασε την όραση του

Ο 82χρονος Δημήτρης Μυταράς, ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό και εχθές του διαγνώσθηκε σχεδόν ολική απώλεια όρασης.

Έδινε μάχη με την οπτική νευροπάθεια από το 2008, η οποία τελικά κατάφερε να του στερήσει την όραση παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Αυτό το δυσάρεστο γεγονός σημαίνει πως ο Χαλκιδαίος ζωγράφος δε θα μπορέσει να ξαναζωγραφίσει, φέρνοντας έτσι το τέλος σε μια λαμπρή σταδιοδρομία.


Ο Δημήτρης Μυταράς σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ενώ στη συνέχει μετέβη στο Παρίσι όπου σπούδασε σκηνογραφία  στο  École Nationale des Arts Decoratifs και εσωτερική διακόσμηση στο École des Arts et Métiers.


Ο Δημήτρης Μυταράς είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους και έχει λάβει πολλές διακρίσεις στην καριέρα του. Είναι καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ενώ έχει κερδίσει 2 φορές το πρώτο βραβείο στην Πανελλαδική Έκθεση Νέων (1958, 1961). Το 1999 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος απένειμε στο Δημήτρη Μυταρά  τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα ενώ το 2008 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.


Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.