Ο Alex Kapranos ευχαριστεί τον Γιάννη Κότσιρα για τη συναυλία «Markos the Patriarch of Rebetiko» (φωτό & βίντεο)

Δύο χιλιάδες κόσμος (σε ένα sold out θέατρο) παρακολούθησε την παράσταση «Markos the Patriarch of Rebetiko», ένα αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη. Η συναυλία έγινε στο επιβλητικό Barbican Centre του Λονδίνου και ήταν αποθεωτική, τα ρεμπέτικα κυρίευσαν τον χώρο.

Την επιλογή ρεπερτορίου και όλο τον συντονισμό είχε η Λίνα Νικολακοπούλου.

Έστησε μία εξαιρετική παράσταση, που συνδύαζε ήχο και εικόνα, μουσική και πρόζα.

Τραγούδησαν ο Γιάννης Κότσιρας, η Σοφία Παπάζογλου και η Εβελίνα Αγγέλου, ενταγμένοι όλοι σεμνά στο concept, να αποτελούν τα μέλη της ρεμπέτικης κομπανίας.

Εκεί φυσικά και ο γιος του Μάρκου, ο Στέλιος Βαμβακάρης, να αποτελεί τον συνδετικό ιστό με το παρελθόν. Στο πιάνο ήταν ο Παναγιώτης Τσεβάς και στο μπουζούκι δέσποζε ο μοναδικός Μανώλης Πάππος.

Το μεγάλο όνομα, αλλά και η έκπληξη της βραδιάς ήταν ωστόσο ο Αλεξ Καπράνος των Franz Ferdinand.

Ήταν εκεί βασικά για να διαβάσει αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του Μάρκου, που κυκλοφόρησε και στα αγγλικά («Markos Vamvakaris: Autobiography»), αλλά τραγούδησε και δύο κομμάτια. Μεγάλη έκπληξη.

Στην αρχή είπε μόνος του το «Τα ματόκλαδά σου λάμπουν» και στο τέλος, μαζί με τους υπόλοιπους, τη «Φραγκοσυριανή»..

Ο Alex Kapranos καθ’ όλα ευχαριστημένος από τη συναυλία-αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη ανεβάζει τραγούδια στο Twitter του και ευχαριστεί τον Γιάννη Κότσιρα για την μοναδική συναυλία.

 kapranos kotsiras tweet

Η συναυλία στο Barbican, ήταν ένα ελληνικό live στο Λονδίνο. «60% Έλληνες και 40% Άγγλοι οι θεατές. Πότε άλλοτε θα είδαν κόσμο στους διαδρόμους να χορεύει χασαποσέρβικο; Η κομπανία γνώρισε αποθεωτικές στιγμές.

Τα ρεμπέτικα ξεσήκωσαν όλο το Barbican, παρέσυραν και οι Έλληνες τους ξένους, και στα τελευταία τραγούδια χειροκροτούσαν ρυθμικά όλοι τους όρθιοι.

Και ήταν συγκινητικό μετά τη συναυλία να βλέπεις στα καμαρίνια νέα παιδιά, Έλληνες δεύτερης γενιάς προφανώς, που μίλαγαν πολύ σπαστά ελληνικά, να υποκλίνονται στον Στέλιο Βαμβακάρη.

Είχαν αγοράσει και την αυτοβιογραφία του Μάρκου και ήθελαν να τους την υπογράψει με αφιέρωση.

Πηγή: e-tetradio.gr, efsyn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.