Παραλίγο να σκοτωθεί δημοσιογράφος του Mega ενώ έκανε ρεπορτάζ (βίντεο)

Τον Χάρο με τα μάτια του είδε ο Θανάσης Αυγερινός αλλά και πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι από διεθνή δίκτυα, ενώ έκαναν ρεπορτάζ στη Συρία.

Όπως περιέγραψε ο ανταποκριτής του Mega στη Ρωσία, παραλίγο να σκοτωθεί σήμερα από επίθεση όλμων σε ένα χωριό κοντά στη Λαττάκεια στα σύνορα με την Τουρκία, όταν η δημοσιογραφική αποστολή που συμμετέχει μαζί με άλλα 12 δυτικά δίκτυα και αρκετά ρωσικά δέχτηκε επίθεση με οβίδες πυροβολικού.

Οι στιγμές που ακολούθησαν είναι σοκαριστικές και τις περιέγραψε ο ίδιος στο Twitter του μετά την επίθεση που παραλίγο να του κοστίσει την ζωή:

«Επίθεση με οβίδες πυροβολικού δέχθηκε η δημοσιογραφική αποστολή, που συμμετέχω μαζί με άλλα 12 δυτικά δίκτυα και αρκετά ρωσικά. Εμείς είμαστε όλοι καλά. Μας χτύπησαν πιθανώς από περιοχή, που ελέγχει η #Al_Nusra, 4-5 χλμ από σύνορα με #Turkey, σε ύψωμα του χωριού #Kinsibba, 7-8 οβίδες.

Μας απομάκρυναν ουρλιάζοντας οι Ρώσοι αξιωματικοί συνοδοί μας υπό την κάλυψη τεθωρακισμένων. Στον πανικό τραυματίστηκαν ελαφρά συνάδελφοι. Το τραγικό είναι ότι μετά την απομάκρυνσή μας το ίδιο σημείο χτυπήθηκε από άλλες δύο 7άδες οβίδων, σκοτώθηκαν 3 κάτοικοι και τραυματίστηκαν 8.

Το κτίριο όπου τρέξαμε να καλυφθούμε χτυπήθηκε και κατέρρευσε. Προσωπικά δεν είχα συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα ώσπου είδα πλάνα των εκρήξεων. Ευγνωμονούμε τους Ρώσους στρατιωτικούς και προσωπικά τον Ίγκορ Κονοσένκοφ, υπ. Τύπου του ρωσικού υπ.Άμυνας, που μας κάλυψαν ρισκάροντας την ζωή τους. Το λέω δημόσια με ντροπή, μου πέρασαν και εμένα αρχικά οι γελοίες ιδέες των αδαών, που αναπαράγει νομίζω το BBC, μήπως ήταν “στημένο” από Ρώσους.

Μέχρι που είδα πλάνα εκρήξεων, Σύρους να κλαίνε, νεκρούς και Κονοσένκοφ αληθινά εκτός εαυτού, γιατί ήταν όντως επικίνδυνα και ήθελαν να δείξουν ανακωχή και διαδικασία ειρήνευσης και όχι τη σοβαρότερη ως τώρα παραβίασή της και μάλιστα παρουσία δημοσιογράφων, που κινδύνευσαν σοβαρά. Το wi-fi είναι εξαιρετικά αδύναμο στη #Lattakia γι’ αυτό και αργεί η μετάδοση των πλάνων, που έχουν γυριστεί και ομολογώ είναι συγκλονιστικά… Το χωριό που χτυπήθηκε ήταν από αυτά ,που πέρασε σε κυβερνητικές δυνάμεις και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από #Turkey. Eμείς γλυτώσαμε φθηνά.

Δεν θα ξανακοροϊδέψω ίσως παπά, που έσκυψε αρχικά όπως όλοι να καλυφθεί, αλλά αμέσως σηκώθηκε, θεωρώντας μάλλον υποτιμητικό να προσεύχεται σκυφτός. Δεν είναι απλό, παραβιάσεις γίνονταν, ήταν η σοβαρότερη. Κρίμα, που μπορεί και να σταθήκαμε εμείς αιτία για το χτύπημα και για τους νεκρούς».


Πηγή: star.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.