Παρελθόν το σχέδιο για την Αθηναϊκή Ριβιέρα – Στην ΕΤΑΔ τα ακίνητα της Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ

Παρελθόν αποτελεί το σχέδιο για την δημιουργία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, που είχε αποτελέσει προγραμματική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά το 2012, καθώς τα «φιλέτα» του παράκτιου μετώπου επιστρέφουν στην ΕΤΑΔ και μέσω αυτής θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο του μετόχου της, ΤΑΙΠΕΔ.

Σε συνέχεια πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης για την απορρόφηση της εταιρίας ειδικού σκοπού Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ από την ΕΤΑΔ, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός νέου φορέα, ο οποίος «θα έχει σκοπό την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζει την ΕΤΑΔ ως διάδοχο της απορροφούμενης εταιρίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Γιάννη Τσιρώνη σε ερώτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης για το μεγάλο σχέδιο της ανάπλασης του Φαλήρου, «η νέα πολιτική ηγεσία θα αλλάξει τον σχεδιασμό με κατεύθυνση αφ’ ενός της διατήρησης του δημοσίου χαρακτήρα του χώρου και της βιώσιμης ανάπτυξης με ήπιες χρήσεις γης πολιτισμού και αναψυχής και αφ’ετέρου την επαναδημιουργία οικολογικού πάρκου, σύμφωνα με προγενέστερες προτάσεις».

«Με τον επανασχεδιασμό θα εξασφαλίζεται η αντιπλημμυρική προστασία των δήμων Μοσχάτου και Καλλιθέας και θα εξεταστούν οι κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί ως έργο ολοκληρωμένης ανάπτυξης» σημειώνεται, αν και γίνεται η παραδοχή ότι «η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου δεν εξασφαλίστηκε».

Πάντως, σύμφωνα με πηγές κοντά στην υπόθεση, από την συγκεκριμένη διατύπωση δεν διαφαίνεται κάποια σημαντική διαφοροποίηση, καθώς το σχέδιο του ιταλού αρχιτέκτονα, Ρέντζο Πιάνο κινείται σε παρόμοια κατεύθυνση.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.