Πατούλης: «Απαντήσεις με μισόλογα και χωρίς καθαρές κουβέντες από τον κ. Καραμέρο – Τι φοβάται ο Αντιπεριφερειάρχης;»

patoulis

Απάντηση στην… απάντηση του αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου για τις σφοδρές καταγγελίες που ακούστηκαν στη συνέντευξη Τύπου με θέμα: «η καταγγελία εξωθεσμικών παρεμβάσεων και συμπεριφορών σε βάρος των δημάρχων και των δήμων τους» εξέδωσε η ΚΕΔΕ. Σε αυτήν ο Γ. Πατούλης τονίζει τα εξής:

“Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η κα Δούρου, δεν συμμερίζεται τις μεθόδους και πρακτικές Καραμέρου. Το ίδιο πιστεύουμε ότι ισχύει και για τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Εμείς από την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε ότι ως Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού επιδιώκουμε να έχουμε σχέσεις συνεργασίας με όλους τους θεσμούς του Κράτους, αρκεί οι σχέσεις αυτές να στηρίζονται στην ισοτιμία και την ειλικρίνεια.

Η Αυτοδιοίκηση δεν εκβιάζεται, δεν εκφοβίζεται, δεν απειλείται.

Τέλος, όσον αφορά την καταπολέμηση της φτώχειας, δεν περιμέναμε ως Αυτοδιοίκηση τον κ. Καραμέρο να μας πει πόσο σοβαρή υπόθεση είναι.

Το γνωρίζουμε καλά ως Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, μέσα από την πετυχημένη λειτουργία 4500 κοινωνικών δομών σε όλη τη χώρα, με τις οποίες χωρίς καμία χρηματική ενίσχυση από τις Περιφέρειες, στηρίζουμε καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες αδύναμους συμπολίτες μας.

Οι Δήμοι δεν περίμεναν τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου για να στηρίξουν τους πολίτες όλα αυτά τα χρόνια. Άλλοι φαίνεται είναι αυτοί που θεωρούν τα χρήματα κίνητρο, «για να ανακαλύψουν» τη φτώχεια και να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.