Περίεργη υπόθεση με αστυνομική βία κατά ανηλίκου στα Σπάτα

Μια περίεργη υπόθεση βίας κατά ενός εφήβου από αστυνομικό της Άμεσης Δράσης και ένα ακόμη άτομο στις 10 το πρωί της περασμένης Παρασκευής, σε κεντρικό σημείο των Σπάτων, είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr ένας υπαρχιφύλακας της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και ένα ακόμη άτομο, μάλλον πολίτης, σταμάτησαν σε κεντρικό σημείο των Σπάτων τον 16χρονο (δεν έχει κλείσει καν τα 16 το παιδί αφού είναι γεννημένο τα τέλη του ’99) και τον υπέβαλαν σε έλεγχο χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο αστυνομικός όσο και ο πολίτης χτύπησαν το παιδί ενώ στη συνέχεια το οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Όπως ήταν φυσικό αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γονείς του εφήβου του οποίου ο πατέρας κατέθεσε μήνυση κατά του αστυνομικού και του πολίτη ο οποίος όμως θεωρείται αγνώστων στοιχείων.

Στο περιστατικό ενεπλάκη και η Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής της οποίας το διοικητικό συμβούλιο με ανακοίνωσή του την Τρίτη, κατήγγειλε «την αυθαιρεσία και τη χρήση βίας σε βάρος του ανήλικου μαθητή» και απαίτησε «εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Παιδείας πλήρη διερεύνηση του θέματος για τη συμπεριφορά του αστυνομικού οργάνου και για τη συμμετοχή στην υπόθεση «αγανακτισμένου» πολίτη με την ανοχή της αστυνομίας».

Μάλιστα για το περιστατικό το δ.σ. της Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.