Πνίγηκε στους … βόθρους η Ανατολική Αττική

Στην περιοχή υπάρχουν περίπου 150.000 βόθροι με συνέπεια η ρύπανση από βοθρολύματα που ρίχνονται ανεξέλεγκτα – ιδίως σήμερα με την οικονομική κρίση – σε ρεματιές και δρόμους να έχει χτυπήσει κόκκινο.

«Η αντίστροφη μέτρηση για την επιβολή των κυρώσεων έχει ήδη αρχίσει και περιμένουμε ανά πάσα στιγμή να μας ανακοινώσουν τα πρόστιμα», λένε πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα.
Οκτώ χρόνια από την πρώτη καταδίκη της Ελλάδας για 23 οικισμούς – σε όλη την Ελλάδα με πληθυσμό πάνω από 15.000 κατοίκους – που δεν διέθεταν τα αναγκαία συστήματα συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων, το πρόβλημα εξακολουθεί να περιμένει σε πέντε από αυτούς στην Ανατολική Αττική.

Ειδικότερα, για τους οικισμούς Αρτέμιδος, Ραφήνας, Μαρκόπουλου, Κορωπιού και Νέας Μάκρης η Επιτροπή (το 2013) παρέπεμψε εκ νέου τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με εισήγηση για επιβολή εφάπαξ προστίμου 11,5 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματική ποινή 47, 462 ευρώ για κάθε μέρα έως ότου η Ελλάδα συμμορφωθεί με την κοινοτική νομοθεσία. Εκτοτε η πρόοδος των έργων γίνεται σε πολύ αργούς ρυθμούς.

Το θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα και μετά τη νέα παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη σωστή επεξεργασία λυμάτων σε πέντε οικισμούς στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θήβα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.