Ποιός είναι ο Ιβάν ο τρομερός της Τριγλίας (σε 925 λέξεις)

Είναι πλέον γεγονός, ότι ο 38χρονος σέρβος Ιβάν Νεντέλκοβιτς είναι ο νέος εκλεκτός της Τριγλίας για την θέση του προπονητή μετά και την χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης. Για το παρασκήνιο της συμφωνίας ενημερωθήκατε έγκαιρα και έγκυρα. Για το ποιος είναι όμως και τι… καπνό φουμάρει δεν είχαμε πει κάτι.

Με την ώρα του ήρθε κι αυτό… και τώρα σας παρουσιάζουμε (πριν την επίσημη παρουσίαση της Τριγλίας) το πλήρες βιογραφικό του Ιβάν του τρομερού. Που θα διαβάσετε μόνο στο irafina.gr!

Γεννημένος στις 15 Μαΐου του 1978 στο Βελιγράδι της Σερβίας ο Ιβάν από μικρός είχε μια… ερωτική σχέση με την ασπρόμαυρη μπάλα.

Έτσι στα 13 του, έγινε μέλος της Παρτιζάν, μιας ομάδας όπου η δυναμική ξεπερνά τα σύνορα της Σερβίας και όχι μόνο, στην οποία και παρέμεινε έως και το καλοκαίρι του 1996. H Ραντ Βελιγραδίου τον ξεχώρισε σαν την μύγα μεσ΄ το γάλα και τον «τσίμπησε», με τον ίδιο να δικαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ανθρώπους της Ραντ, καθώς στην πρώτη του κιόλας χρονιά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, όντας ποδοσφαιριστής της ομάδας Νέων της Ραντ.

Ισπανικά βλέμματα έπεσαν πάνω του, με τον Χουάντε Ράμος, τότε προπονητή της Μπαρτσελόνα, να τον καλεί στο «Νου οφ Καμπ» για δοκιμή. Παραμονή για περίπου 2 εβδομάδες, έχοντας ως συμπαίκτη τον Κάρλος Πουγιόλ.

Τώρα τι ακριβώς ακολούθησε και ο Ιβάν αντί την επόμενη 3ετία να παίζει στο «Καμπ Νου» ή έστω σε καμιά ομάδα εκεί τριγύρω, κατέληξε να αγωνίζεται στο γήπεδο των Σοφάδων με την φανέλα του Α.Ο. Καρδίτσας στη Γ΄ Εθνική το καλοκαίρι του ’98, άγνωστο!

Στάση δύο χρονιά στη Καρδίτσα και έπειτα «βουρ» για Παναιγιάλειο και Πανελευσινιακό, όπου και αγωνίστηκε τις χρονιές 2001 – 2002 και 2002 το πρώτο εξάμηνο και αυτό γιατί στο δεύτερο μισό, «έπιασε» νησί, μετακομίζοντας στον Αιολικό.

Και επειδή του άρεσε το Αιγαίο και η θάλασσα είπε να συνεχίσει τη σεζόν 2003 – 2004 λίγο νοτιότερα και στη Ρόδο, από όπου και τον ερωτεύτηκε ο Γιώργιος Δώνης, ως αντίπαλος με την ομάδα του Ηλυσιακού, τότε, και κατά την ανηφόρα του προς τη Λάρισα τον πήρε μαζί του, με τον ίδιο να αφήνει τότε στα «κρύα»… του λουτρού την Προοδευτική (έπαιζε Α΄ Εθνική) αλλά και αρκετές ομάδες της Κύπρου.

Καλοκαίρι του 2004 λοιπόν και στην ΑΕΛ με την έλευση του Κώστα Πηλαδάκη στα ηνία του συλλόγου, έρχονται αρκετές ανακατατάξεις τόσο στο προπονητικό τιμ όσο και στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Ένα από τα πρώτα ονόματα που ντύνεται στα «βυσσινί», στελεχώνοντας το νέο ρόστερ της Βασίλισσας για την περίοδο 2004 – 2005 όπου έβρισκε την ΑΕΛ μετά από αρκετά χρόνια στη Β΄ Εθνική, είναι και αυτό του Ιβάν Νεντέλκοβιτς, του γοητευτικού «καράφλα» ο οποίος έγραψε την δική του ιστορία με τον νούμερο 22 στη «βυσσινί» φανέλα!

ivan1

Ο ρόλος του, ηγετικός εντός αλλά και εκτός τεσσάρων γραμμών. Ήταν από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έφτασε στο σημείο να σκαρφαλώσει στη σίτα της Θύρας 8 των Monsters. Σε μια σίτα όπου όσοι την «ανέβηκαν», τα ονόματα τους γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΑΕΛ. Έτσι και του Ιβάν Νεντέλκοβιτς του οποίου το όνομα έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη αρκετών φιλάθλων της ΑΕΛ, από το πρόσφατο παρελθόν. Και πως άλλωστε να μην αγαπηθεί ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος συνέδεσε σε τόσο μεγάλο βαθμό την επιστροφή της ΑΕΛ στην Α΄ Εθνική.

ivan3

Από τους λίγους ξένους παίκτες που πέρασαν από το Αλκαζάρ τα τελευταία χρόνια και αγαπήθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό!

Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος συνδύαζε… πόδι «διαβήτη» και «ξυράφι» μαζί!

Γενικά όσα καλά λόγια και αν γράψεις για τον Ιβάν, αυτά θα είναι πολύ λίγα μπροστά τόσο στην ποδοσφαιρική του αξία, όσο και την προσωπικότητα του, με την οποία φρόντισε σε κανένα σημείο να μην απασχολήσει τόσο τα Μ.Μ.Ε. όσο και την διοίκηση της ομάδας.

Η αποστολή του πλέον με την ΑΕΛ έχει ολοκληρωθεί και ο Ιβάν μετά από δύο πολύ καλές χρονιές έχει μπει στο στόχαστρο του Άρη ο οποίος και επανέρχεται στην Α΄ Εθνική μετά από έναν χρόνο απουσίας του, αλλά και του Εργοτέλη ο οποίος άλλαζε τις κατηγορίες σαν τα… πουκάμισα.

Τελικώς ο Ιβάν ήθελε να επιστρέψει στο λεκανοπέδιο Αττικής και έτσι αποφασίζει να υπογράψει στο Χαϊδάρι το οποίο και έκανε ξέφρενη πορεία εκείνα τα χρόνια, δουλεύοντας με νεαρούς ποδοσφαιριστές, προσθέτοντας και ορισμένους έμπειρους, όπου σε αυτήν την κατηγορία συμπεριλαμβανόταν και ο Ιβάν. Μάλιστα με το Χαϊδάρι στην διοργάνωση των εκπλήξεων, όπως συνηθίζει να λέγεται ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας και δικαίως άλλωστε, απέκλεισαν την ΑΕΚ, ενώ ο Ολυμπιακός τα είχε βρει «σκούρα» κόντρα στον νεανικό συγκρότημα του Χαϊδαρίου.

Μετά το πέρασμα του από το Χαϊδάρι επέστρεψε στην Α΄ Εθνική με την ομάδα του Αιγάλεω όπου και η εμφάνιση του με τα «μπλε» συνδυάστηκε με την πτώση του συλλόγου στη Β΄ Εθνική.

Επόμενος σταθμός τον Γενάρη του 2008 η φιλόδοξη Καβάλα στην οποία και βρήκε τον άλλοτε συμπαίκτη του στην ΑΕΛ, Απόστολο Παπακώστα, όπου και μαζί πανηγύρισαν την επάνοδο της Καβάλας μετά από αρκετά χρόνια αφάνειας, στην Β΄ Εθνική.

Η ψυχούλα του το έλεγε και έτσι και έπραξε.

Επιστροφή στο λεκανοπέδιο. Καλοκαίρι του 2008 και η Αγία Παρασκευή του στρώνει κόκκινο χαλί, και πως να μην το κάνει άλλωστε, υποδεχόμενη έναν πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή! Εκείνη την ημέρα η τοπική περιοχή της Αγίας Παρασκευής έχει βάλει τα… «καλά» της, κάνοντας τον Ιβάν να νιώθει πως έχει βρει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη! Και αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο και αποφασίζει εκεί να σταματήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, ως επαγγελματίας.

Και αναφέρουμε ως επαγγελματίας διότι, όταν έχεις την τρέλα με την μπάλα, δεν μπορείς να σταματάς έτσι απλά.

Ακολούθησαν δύο χρόνια ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής σε ομάδες της Αττικής και έπειτα επέστρεψε στην Αγία Παρασκευή, όντας πλέον ως το απόλυτο αφεντικό του τεχνικού κομματιού του συλλόγου.

Έτσι πλέον και αφού είναι και κάτοχος προπονητικής ταυτότητας UEFA B΄, από τον Ιανουάριο του 2012 κάθεται στην άκρη του πάγκου της ομάδας της Αγίας Παρασκευής. Εκεί μετά από περίπου δύο χρόνια αποφασίζει να φύγει παρότι η ομάδα του κάνει πορεία πρωταθλητισμού.

ivan4

Η συνέχεια λίγο πολύ είναι γνωστή αφού την τελευταία ποδοσφαιρική χρονιά είχε αναλάβει βοηθός προπονητή στον Άλιμο και προπονητής της Κ20, ενώ τον τελευταίο μήνα είχε και την ευθύνη της πρώτης ομάδος.

ivan5

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.