Προσοχή όσοι έχετε κατοικίδια…

Αυξάνονται καθημερινά οι καταγγελίες για τη δράση κυκλώματος που αρπάζει κατοικίδια ζώα, μέσα από τα χέρια των ίδιων των ιδιοκτητών τους. Στη συνέχεια ζητούν λήτρα εκατοντάδων ευρώ, προκειμένου να τα επιστρέψουν πίσω σε αυτούς.

Μάλιστα ακολουθούνται τακτικές απαγωγής ανθρώπων, αφού γίνονται κανονικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη τιμή.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα γνωστής ελληνικής εφημερίδας, ο Σ. Χατζιδάκις, έκανε πολλές φορές αναφορά, για όσα συνέβαιναν στον καταυλισμό, όπου το κύκλωμα κρατούσε τα σκυλιά. Πολλά από αυτά μάλιστα ήταν ράτσας.

Βρέθηκαν εκεί τέσσερα κλεμμένα σκυλιά, τα οποία τα βασάνιζαν και τα είχαν όλη μέρα στη λάσπη και τη βρωμιά. Προκειμένου να τα γλιτώσει, πλήρωσε ένα χρηματικό ποσό για να τα πάρει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, όσοι έχουν καταγγείλει περιστατικά απαγωγής των κατοικίδιων ζώων τους, αγνοούνται επιδεικτικά από τις αστυνομικές αρχές. Όπως συνέβη με την κ. Άσπα που είχε προβεί σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευσίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τοπικά αστυνομικά τμήματα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες περιστατικών για αγνώστους που έχουν απαγάγει ή κλέψει σκύλους.

Αντίστοιχα πολλές καταγγελίες προέρχονται από φιλοζωικές οργανώσεις, ενώ είναι πάρα πολλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αναρτήσεις για σκυλιά που εκλάπησαν και αναζητούνται, ιδιαίτερα στη Δυτική Αττική.

Το τρίτο κρούσμα καταγράφηκε πριν δυόμιση μήνες, δίχως να έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα το σκυλί. Η αρπαγές γίνονται εντελώς απρόσμενα, καθώς οι επιτήδειοι πλησιάζουν τους ιδιοκτήτες των ζώων με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο και κυριολεκτικά τα αρπάζουν μέσα από τα χέρια τους. Στη συνέχεια διαφεύγουν με δικό τους όχημα, όπως συνέβη στην περίπτωση της κ. Άσπας, όπου διέφυγαν με ένα αμάξι “Toyota”.

Καθημερινά δημοσιεύονται αγγελίες για χαμένα αλλά και ανευρεθέντα σκυλιά, στην ιστοσελίδα zoosos.gr, η οποία έχει δημιουργηθεί μόνο για ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Όπως αποδείχθηκε, το όχημα των δραστών ήταν κλεμμένο και το εντόπισαν μια μέρα μετά με την απαγωγή, κοντά σε καταυλισμό Ρομά, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Παρ’ όλα αυτά το κατοικίδιο της κ. Άσπας δεν εντοπίστηκε.

Τέλος, δεν αποκλείεται τα απαχθέντα ζώα να χρησιμοποιούνται και κυνομαχίες, θέτοντας άμεσα σε κίνδυνο της υγεία των ζώων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.