Προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς επ’ αόριστον

Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού,Γιώργος Σταθάκης λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, εξήγγειλε μονομερή παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και μάλιστα με νέο νόμο.

Σε συνεννόηση με τις τράπεζες και με τη συγκατάθεση της ΕΚΤ, η κυβέρνηση αποφασίζει να παρατείνει την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, προκειμένου να προστατευθούν δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες, που αδυνατούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης: “Η κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να νομοθετήσει την παράταση της προθεσμίας του νόμου αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας”.

Ακόμη, ο Γιώργος Σταθάκης προσέθεσε: “Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των «κόκκινων» στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων”.

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση ενδέχεται να τροποποιηθούν και τα κριτήρια υπαγωγής δανειοληπτών σε καθεστώς προστασίας, τα οποία είναι κυρίως εισοδηματικά, περιουσιακά και κοινωνικά. Οι αποφάσεις για τα κριτήρια θα ληφθούν σε συνεργασία με τις τράπεζες.

Παράλληλα, υλοποιώντας προεκλογικές δεσμεύσεις της η κυβέρνηση θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τη διαμόρφωση συνολικού πλαισίου διαχείρισης των «κόκκινων» στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.