Πώς να χάσετε έξι κιλά σε έξι μήνες -Ξεχάστε τις σαλάτες και τη γυμναστική

Ξεχάστε τις ατελείωτες σαλάτες και γυμναστικές: το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι τόσο απλό, όσο το να ανεβαίνετε στη ζυγαριά κάθε μέρα.

Οι άνδρες και οι γυναίκες που ζυγίζονταν καθημερινά έχαναν τρεις φορές περισσότερο βάρος από άλλα άτομα που έκαναν δίαιτα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Εκείνοι που ζυγίζονταν επτά ημέρες την εβδομάδα έχασαν 6 με 9 κιλά σε 6 μήνες, πολύ περισσότερο από το ελάχιστο ποσό της απώλειας βάρους που χρειάζεται για να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και άλλων ασθενειών.

Θεωρείται ότι οι καθημερινές ζυγίσεις και η παρακολούθηση του βάρους μας «βάζει σε τάξη» και μας κάνει να κόβουμε τις καθημερινές ατασθαλίες. Επιπλέον, το να βλέπουμε το βάρος μας να πέφτει καθημερινά είναι κίνητρο για να αντισταθούμε ευκολότερα σε πειρασμούς.

Στα πλαίσια έρευνας, 47 υπέρβαροι άνδρες που έκαναν δίαιτα ξεκίνησαν να ζυγίζονται κάθε μέρα για έξι μήνες. Επίσης τους δόθηκε ένα ερωτηματολόγιο στην αρχή της έρευνας και στο τέλος. Οι ερωτήσεις αφορούσαν το τι έτρωγαν, πόση τηλεόραση παρακολούθησαν και πόση άσκηση έκαναν. Εκείνοι που ζυγίζονταν κάθε μέρα έχασαν περίπου 6 με 7 κιλά σε σχέση με αυτούς που ζυγίζονταν λιγότερο συχνά.

Η ανάλυση έδειξε ότι όσοι ζυγίζονταν κάθε μέρα είχαν τριπλάσιες πιθανότητες από τους άλλους να μειώσουν τον αριθμό των θερμίδων που κατανάλωναν. Είχαν, επίσης, διπλάσιες πιθανότητες να μειώσουν τα σνακ και να πουν όχι στο επιδόρπιο. Μείωσαν επίσης το πόση τηλεόραση παρακολουθούσαν.

Οι ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο Ντιούκ στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, επεσήμαναν ότι το καθημερινό ζύγισμα μπορεί να «πυροδοτήσει τις διαδικασίες αυτορρύθμισης που προωθούν την αλλαγή της συμπεριφοράς».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.