Ρωχάμης: Το τελευταίο κόλπο, δεν έχει γίνει ακόμη

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης εμφανίστηκε στο γυαλί! Ο διαβόητος ληστής και δραπέτης που επί δεκαετίες τρέλανε την Ελληνική Αστυνομία δέχτηκε 16 χρόνια μετά την αποφυλάκισή του, να μιλήσει για τη ζωή του στην εκπομπή «Βράδυ» και τον Πέτρο Κωστόπουλο.

Χαμογελαστός, κάθισε στην πολυθρόνα απέναντι στον παρουσιαστή και μίλησε για τη ζωή του.

«Δεν μετανιώνω για τίποτα», αναφέρει όταν δέχεται την ερώτηση για το κατά πόσο θα άλλαζε κάτι αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω.

«Από μικρό παιδί έβλεπα γουέστερν και μου άρεσαν οι κακοί», λέει αστειευόμενος. Πάντως στο ίδιο εύθυμο κλίμα, ο Ρωχάμης αναφέρει στην εκπομπή, πως αν ήταν πολιτικός θα είχε βγάλει περισσότερα χρήματα.

«Να αφαιρέσεις ανθρώπινη ζωή δεν έχει νόημα», αναφέρει ο ίδιος και τονίζει πως όποτε έκανε χρήση όπλου πάντα πυροβολούσε μόνο στον αέρα και για εκφοβισμό.

Ο ίδιος μάλιστα πιστεύει πως η θετική ανταπόκριση της κοινής γνώμης στο πρόσωπό του οφείλεται στο γεγονός πως «την παραβατικότητα την έχουν όλοι οι άνθρωποι. Τη γουστάρουν. Έτσι έβλεπαν σε μένα ίσως αυτό που δεν μπορούσαν οι ίδιοι να κάνουν. Είναι ωραία η εξουσία που δίνει», αναφέρει, αν και ξεκαθαρίζει πως από πεποιθήσεως αποστρέφεται κάθε μορφής εξουσία.

Ο μετρ των αποδράσεων
Ο Βαγγέλης Ρωχάμης αναφέρει πως έχει αποδράσει έξι φορές από ελληνικές φυλακές. Τέτοια ήταν η φήμη που τον ακολουθούσε, που όπως ο ίδιος αναφέρει στον Πέτρο Κωστόπουλο «από όλες τις φυλακές που έχω μπει, έχω αποδράσει, εκτός από τις φυλακές Πατρών. Εκεί πέρασα δυόμιση χρόνια στην απομόνωση και ήταν αδύνατο να το σκάσω».

Περιγράφει μια από τις αποδράσεις από τον Κορυδαλλό, την οποία σχεδίαζε περίπου έναν χρόνο. Όπως σημειώνει, εντόπισε έναν «ταβά» όπου ήταν κρεμασμένα όλα τα κλειδιά της φυλακής. «Από τη στιγμή που το είδα, φρόντισα να είχα πάντα επάνω μου ένα μικρό κομμάτι πλαστελίνη», αναφέρει και εξηγεί πως έβρισκε χρόνο να πιέζει τα κλειδιά σε αυτή, ώστε με τον καιρό να κατασκευάσει τα απαραίτητα αντικλείδια – 5 με 6 τον αριθμό – για να μπορέσει να αποδράσει.

«Στη φυλακή μπορούσες να βάλεις και να βγάλεις τα πάντα. Η φυλακή έχει ναρκωτικά, έχει χειροβομβίδες, έχει κροτίδες», λέει χαρακτηριστικά. Όταν απέκτησε όλα τα αντικλείδια, έφτασε ως την είσοδο των φυλακών, φόρεσε μια περούκα, μεταμφιέστηκε σε δικηγόρο και πέρασε ανενόχλητος από την Πύλη του Κορυδαλλού.

Κατά τη διάρκεια τη συζήτησης, ο Βαγγέλης Ρωχάμης αναφέρει πως η πιο «επικερδής» από όλες τις ληστείες του, ανερχόταν στο ποσό των 60 εκατομμυρίων δραχμών.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν έχει πλέον ούτε ευρώ από εκείνα τα χρήματα. «Τα έτρωγα, τα έδινα… είχα βοηθήσει παιδάκια που είχαν καψίματα και ήθελαν πλαστικές, άλλα που χρειάζονταν εγχειρίσεις», λέει για τη λεία των περίφημων ληστειών του. Ο Ρωχάμης δεν ήταν φειδωλός, ούτε όμως και ανέμενε να πάρει πίσω ανταλλάγματα από εκείνους που βοηθούσε. «Τι να μου δώσουν πίσω, σάμπως τα δούλεψα;» λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Εξάλλου, όπως αναφέρει, το να είσαι κακοποιός είναι «ακριβό σπορ». «Έπρεπε να νοικιάζω 12-13 διαμερίσματα ταυτόχρονα. Ήμουν υποχρεωμένος να πληρώνω ανθρώπους για να μου φέρνουν αυτοκίνητα, τα όπλα», αναφέρει εξηγώντας πως δεν έχει πλέον τίποτα από τα χρήματα που απέσπασε από τις ληστείες του.

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης ζει από το 2000 όταν και αποφυλακίστηκε, στο Λευκαντί Ευβοίας και έχει αποφασίσει να αφήσει πίσω του την αδρεναλίνη της ζωής ενός ληστή. Τουλάχιστον για την ώρα: «Το τελευταίο κόλπο, δεν έχει γίνει ακόμη», λέει με νόημα κλείνοντας τη συνέντευξη με τον Πέτρο Κωστόπουλο.

Πηγή: tokarfi.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.