«Σε ένα μήνα θα έχουμε νέο νόμο για την ΕΡΤ» δηλώνει σε συνέντευξή του ο Νίκος Παππάς

«Σε ένα μήνα από τώρα θα έχουμε νέο νόμο για την ΕΡΤ» διαβεβαιώνει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, όπως άλλωστε είχε αναφέρει και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Όπως τόνισα τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής, το αργότερο σε ένα μήνα θα έχουμε νέο νόμο για την ΕΡΤ. Η ΕΡΤ θα ξαναλειτουργήσει από μηδενική βάση, γιατί θέλουμε να συγκρουστούμε με τις παθογένειες, την ευνοιοκρατία και τις σπατάλες του παρελθόντος», αναφέρει ο κ. Παππάς και προσθέτει:

«Οι διευρυμένες μισθολογικές διαφοροποιήσεις και οι έντονοι μισθολογικοί κατακερματισμοί της πρώην ΕΡΤ δεν είναι στα σχέδιά μας. Θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή στη βάση της ισότιμης μεταχείρισης των εργαζομένων δίχως να δημιουργούνται αριστοκρατίες. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης, ανταγωνιστικής, δημοκρατικής και πολυφωνικής ΕΡΤ. Όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στην ΕΡΤ αν το επιθυμούν».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, θα υπάρξει «αντικειμενική και αδιάβλητη αξιολόγηση του προσωπικού και σεβασμός σε όλους τους απολυμένους της ΕΡΤ», ενώ στο πλάνο της νέας κυβέρνησης είναι η «διαμόρφωση ενός ετήσιου σχεδίου ανασυγκρότησης της νέας ΕΡΤ και η καθιέρωση στόχων απόδοσης και ποιοτικής λειτουργίας σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση». Ταυτόχρονα, θα επιχειρηθεί η ενδυνάμωση της φωνής των εργαζομένων στο νέο σχήμα διοίκησης προκειμένου να αξιοποιηθούν οι «πολύτιμες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης του Οργανισμού».

Αναφορικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών , ο υπουργός επικρατείας σημείωσε ότι «με σκληρή προσπάθεια θα μπορούμε να έχουμε τον πρώτο διαγωνισμό για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών σύντομα».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.